Forssan Kirjapainon tuotanto saa jatkua pörssiyhtiön vedossakin vahvana

Uusi omistaja Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oy löysi kustannussäästöt muun muassa päällekkäisten toimien karsinnasta konserninsa sisällä.

Forssan kirjapaino
Pohjois-Karjalan Kirjapainon pääovi.
Yle

Pörssiyhtiö Pohjois-Karjalan Kirjapaino osti forssalaisen Forssan Kirjapainon lokakuussa 2018. Forssassa kirjapainossa on 131 työntekijää ja toimihenkilöä.

Pohjois-Karjalan Kirjapainon toimitusjohtaja Raimo Puustinen sanoi heti kaupan jälkeen Ylelle arvostavansa forssalaista osaamista. Sanottu piti myös koko konsernia koskeneissa yt-neuvotteluissa loppuvuoden 2018.

Yt-neuvottelujen tuloksena koko konsernista vähenee 22 henkilöä muun muassa eläkeratkaisujen myötä. Yt-neuvottelujen alkaessa lokakuussa 2018 pelkona oli jopa 50 työntekijän vähennykset koko konsernissa.

Kuudelle Forssan Kirjapainon työntekijälle tarjotaan neuvottelujen tuloksena tehtävän vaihtoa, mutta varsinaisia irtisanomisia ei ole lainkaan.

Forssasta lisävääntöä graafiselle alalle

Syksyllä 2018 ostamansa Forssan Kirjapainon avulla konserni haluaa vahvistaa asemaansa merkittäväksi aikakausi- ja järjestölehtien painajaksi.

Painotöitä Forssan Kirjapainolla on ollut muun muassa Ruotsiin ja aiemmin Venäjällekin. Ruotsin liiketoiminta kiinnostaa Pohjois-Karjalan Kirjapainoa nytkin.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino haluaa myös kehittää graafista alaa niin, että Viroon ja Puolaan siirtyneitä painotöitä voisi saada kilpailukykyisesti takaisin Suomeen.

Joensuussa pääosin toimiva Pohjois-Karjalan Kirjapaino on suuri toimija alallaan. Sen palveluksessa on ollut tänä vuonna 460 henkilöä. Konserni julkaisee muun muassa Joensuun seudun valtalehteä Karjalaista.