Poliisi ja kaupunki: Rovaniemeläinen vanhempi, tiedätkö missä lapsesi liikkuu iltaisin?

Iso joukko rovaniemeläisiä nuoria kokoontuu säännöllisesti kauppakeskusten tiloissa, parkkihalleissa ja niiden liepeillä.

Rovaniemi
Kaksi tyttöä viestittelee puhelimella.
Tommi Parkkinen / Yle

Alaikäisten alkoholinkäyttö, tupakka- ja nuuskakauppa sekä näpistykset herättävät huolta Rovaniemellä.

Rovaniemen kaupungin sosiaalipäivystys ja Nuortentila Poppari ovat saaneet useita yhteydenottoja liittyen alaikäisten lasten vapaa-ajanviettoon Rovaniemen ydinkeskustassa etenkin iltaisin. Kaupungin mukaan ongelmia on ilmennyt sekä arki-iltaisin että viikonloppuisin.

Popparissa asiaan puututaan yhteistyössä poliisin, etsivän nuorisotyön sekä sosiaalityön ammattilaisten kanssa, mutta kaupunki toivoo myös vanhemmilta tarkkaavaisuutta asiassa.

Iso joukko rovaniemeläisiä nuoria kokoontuu säännöllisesti kauppakeskusten tiloissa, parkkihalleissa ja niiden liepeillä. Pääosa nuorista on 12–15-vuotiaita. Kaupungin mukaan mukana on nuoria eri kaupunginosista, ja joukko kasvaa koko ajan.

- Iso osa nuorista käyttäytyy asiallisesti, mutta kaupunki haluaa muistuttaa, että vapaa-ajanvietto keskustassa ilta-aikaan ei sovi nuorille ja voi altistaa nuoren riskeille. Vanhemman tehtävä on asettaa rajat ja suojella lasta päihteiltä ja muulta riskikäyttäytymiseltä, Rovaniemen kaupunki toteaa tiedotteessaan

Kaupunki ja poliisi toivovat, että rovaniemeläiset vanhemmat ottaisivat selvää, missä ja miten heidän teini-ikäiset lapsensa viettävät vapaa-aikaansa etenkin iltaisin.

Rovaniemen kaupunki on jo vuosia antanut suosituksen nuorten kotiintuloajoista: 1–6-luokkalaisilla kotiintulon takaraja on kello 20 ja 7–9-luokkalaisilla kello 22. Viikonloppuisin yhdeksäsluokkalaisten on oltava kotona viimeistään kello 24.