1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joulumyynti

Turun ydinkeskustan joulukauppa käy kohtuullisen hyvin

Toriparkkityömaasta aiheutunut myllerrys ei ole jarruttanut joulukauppaa.

joulumyynti
Kauppakeskuksen joulukoristeita
Petra Ristola / Yle

TurkuParhaillaan eletään monen kauppiaan näkökulmasta vuoden tärkeintä sesonkia. Sitä se on esimerkiksi monelle kukkakauppiaalle.

Turun kauppatorilla myynti sujuu kohtuullisesti väliaikaisella torilla toriparkkityömaan vieressä.

– Jos vertaa menneiden vuosien myyntiin, niin vähän sen alle on menty. Jos ajatellaan olosuhteisiin nähden, kun ollaan tässä kuopan ja työmaan reunalla, niin on se myynti kohtuullisella tasolla, sanoo kukkakauppias Jarno Sundell Ellän kukasta.

Turun kauppatorin joulukoristeita
Turun kauppatorin väliaikainen torialue on ortodoksikirkon edessä.Petra Ristola / Yle

Maanalaisen pysäköintilaitoksen eli toriparkin rakentaminen siirsi kaupungin joukkoliikenteen eli Fölin pois torin ympäristöstä. Samalla myös parkkipaikat vähenivät. Tämän pelättiin vähentävän ydinkeskustan kauppaa.

Ydinkeskustan kaupankäynnissä on koettu muutoksia. Keskustan myllerryksestä huolimatta joulukauppaa on tehty hyvin torin vieressä kauppakeskus Hansakorttelissa.

– Näyttää siltä, että kauppaa on jopa tehty hieman enemmän kuin viime vuonna. Keskiosto näyttää hieman nousevan viime vuoteen verrattuna, sanoo Hansakorttelin kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen.

Jouluvaloja kuusessa
Petra Ristola / Yle

Nordean teettämän kyselytutkimuksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan aikuinen kuluttaa tänä vuonna joulumenoihin noin 580 euroa. Tämä on sata euroa enemmän kuin viime vuonna.

Se tietää hyvää kauppiaille, joille joulu on vuoden tärkein sesonki. Kauppakeskusjohtaja Timo Palviaisen mukaan joulukuussa moni tekee 20–50 prosenttia enemmän myyntiä kuin muina kuukausina.

– Kyllä joulukauppa on etenkin monelle pienemmälle yritykselle se, millä se vuoden tili tehdään, sanoo Hansakorttelin kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen.

Lue seuraavaksi