Kamppailuseuroille tulee uutta harjoitustilaa Kuopiossa

Suurmäentien väestösuojan käyttö harjoituspaikkana vähenee, kun osa seuroista keskittää harjoituksensa muualle.

kamppailulajit
Kamppailusalia remontoidaan Väliköntiellä olevaan kiinteistöön.
Harjoitustatami tulee näihin tiloihin Väliköntiellä olevaan kiinteistöön.Jukka Eskanen / Yle

Neljä kuopiolaista kamppailu-urheiluseuraa siirtää harjoituksensa pois Suurmäentien väestösuojasta. Judoseura Sakuran, Kuopion Karateseuran, Kuopion Taekwondon ja Kuopion Ju-jutsuseuran perustama Kamppailijat Oy on vuokrannut yli 1 600 neliömetriä tilaa Väliköntieltä kauppapaikka Birgeristä.

Seuroille tulee uutta tatamia noin 650 neliömetriä. Remontti on jo loppusuoralla ja uusi harjoituspaikka on tarkoitus ottaa käyttöön tammikuun alussa. Tiloissa toimii myös kuntosali.

Kamppailuseurojen kilpailutoiminta keskittyy jatkossakin kouluille, sillä uudessa harjoituspaikassa ei ole katsomotiloja.

Harjoitussalia on tehty talkoilla

Harjoituspaikan remontti ja uusi tatami maksaa mukana oleville urheiluseuroille yhteensä yli 200 000 euroa. Remonttia on tehty mahdollisimman paljon talkoilla.

Kamppailijat -yhtiön toimitusjohtaja ja ju-jutsuaktiivi Teemu Rissanen on tyytyväinen seurojen talkoointoon. Lähipäivinä isona urakkana on saada tatami paikoilleen.

Tilauudistus vaikuttaa myös kamppailuseurojen harrastajamaksuihin. Kuopion Karateseuran puheenjohtaja Tiina Heikkinen arvioi, että heillä maksut ovat jatkossa puolivuotiskaudelta käyttäjän iästä ja harjoittelumäärästä riippuen noin 150–200 euroa. Aiemmin hinta on ollut noin 100 euroa.

Muutoksen myötä kamppailuharjoittelu perinteisessä Suurmäentien väestösuojassa vähenee selvästi. Osa harrastajista on kärsinyt vanhoissa tiloissa sisäilmaongelmista. Suurmäentien väestösuojassa harjoittelee jatkossakin osa kuopiolaisista kamppailuseuroista.