Iso erikoiskuljetus kulkee Rovaniemeltä Ouluun

Erikoiskuljetus voi joutua käyttämään välillä myös vastaantulevien kaistaa, jolloin liikenne pysäytetään ja poliisi ohjaa liikennettä.

Kuorma-auto ja tyhjä puutavarajuna törmäsivät 12.12.2018 pimeänä talvi-aamuna Palojärven vartioimattomassa tasoristeyksessä Kemijärvellä. Kuva: Tapani Leisti / Yle

Kemijärvellä radalta suistunut veturi kuljetetaan tiistaina Rovaniemeltä Ouluun. Kyseessä on harvinaisen suuri erikoiskuljetus. Se painaa 182 tonnia, pituutta on 34 metriä, korkeutta yli viisi ja leveyttä runsaat kolme metriä.

Erikoiskuljetus lähti Rovaniemeltä tiistaina puolen päivän aikaan. Se kulki nelostietä Tervolan Peuraan, josta se siirtyi Itäpuolen tietä pitkin Kemiin. Kemissä kuljetus oli kello 15 aikaan. Kemistä kuljetus jatkaa Veitsiluodontien kautta nelostielle Iihin. Iissä se siirtyy vanhalle nelostielle kohti Oulua.

VR:ltä kerrotaan, että erikoiskuljetus voi joutua käyttämään välillä myös vastaantulevien kaistaa, jolloin liikenne pysäytetään ja poliisi ohjaa liikennettä.

VR:ltä arvioidaan, että kuljetus on perillä Oulussa noin kello 22.

– Kun veturi on saatu Ouluun, tutkimme sitä paikan päällä. Vielä ei ole päätetty, viedäänkö veturi Oulusta muualle, kalustopäällikkö Mikko Tikkanen VR:ltä sanoo.

Veturi piti kuljettaa maanteitse, koska sen telit vaurioituivat onnettomuudessa eikä se voinut kulkea kiskoja pitkin. Veturi suistui raiteilta ja törmäsi kuorma-autoon Kemijärvellä viime keskiviikkona. Kuorma-auton kuljettaja kuoli ja toinen veturinkuljettaja loukkaantui.