Sodankylän kunnanjohtaja jää eläkkeelle ​​– tekee loppuajan töitä myös riistanhoitoyhdistykselle

Kunnanhallitus muutti Viljo Pesosen johtajasopimusta tiistaina ja myönsi hänelle sivutoimiluvan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajan työhön.

Sodankylä
Soađegili gielddahoavda Viljo Pesonen.
Viljo Pesonen aloitti Sodankylän kunnanjohtajana vuonna 2010.Vesa Toppari / Yle

Sodankylän kunnanjohtaja Viljo Pesonen jää eläkkeelle ensi kesänä. Pesonen kertoo irtisanoutuvansa kunnanjohtajan virasta 1.7.2019 alkaen. Sitä ennen hän pitää kertyneet lomansa.

Pesosen viimeisiin virkakuukausiin liittyy erikoinen piirre. Hän tekee ensi vuoden alusta lähtien myös Sodankylän riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajan töitä. Kunnanhallitus muutti Pesosen johtajasopimusta tiistaina ja myönsi hänelle sivutoimiluvan tähän tarkoitukseen.

– Riistanhoitoyhdistyksen tehtävät vievät vain muutaman tunnin kuukaudessa, Pesonen sanoo.

Pesonen täyttää 65 vuotta ensi tammikuussa. Sodankylän kuntaa hän on johtanut runsaat kahdeksan vuotta. Sitä ennen hän oli kunnanjohtajana Utsjoella.

Ylimääräinen valtuuston kokous

Sodankylä alkaa hakea uutta kunnanjohtajaa ensi vuoden alkupuolella. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Mikko Pyhäjärvi (kesk.) sanoo, että kunnanhallitus käsittelee uuden kunnanjohtajan palkkaamista 15. tammikuuta.

– Joudumme kutsumaan ylimääräisen kunnanvaltuuston koolle pian sen jälkeen, jotta voimme vahvistaa seuraavan kunnanjohtajan kelpoisuusehdot, Pyhäjärvi sanoo.