Rikosoikeuden professori pitää Oulun epäiltyjen seksuaalirikosten laajuutta poikkeuksellisena

Rikos- ja prosessioikeuden professori ei muista näin monen tekijän ja uhrin epäiltyjä tapauksia olleen Suomessa aikaisemmin.

Oulu
Läheltä
Rikos- ja prosessioikeuden professori korostaa, ettei kaupunkia kannata leimata ilmitulleiden tapausten vuoksi.Yle

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen pitää Oulun viittä tutkinnassa olevaa seksuaalirikostapausta niiden laajuuden vuoksi poikkeuksellisina. Tolvanen ei muista, että Suomessa olisi tutkittu aiemmin näin monen tekijän ja uhrin epäiltyä tapausta.

Ulkomaalaistaustaisten henkilöiden kantasuomalaisiin lapsiin kohdistamaa seksuaalirikollisuutta on ilmennyt Suomessa Tolvasen mukaan ennenkin. Nyt on kuitenkin tapahtunut käänne, jossa vastaavat, usein piilorikollisuudeksi jäävät teot, paljastuvat aikaisempaa paremmin viranomaisten tehostuneen toiminnan ansiosta.

Juuri tehostunutta viranomaistoimintaa Tolvanen ehdottaa syyksi siihen, miksi Oulussa tapauksia on tunnistettu ja nostettu niin paljon esiin. Hän korostaa, ettei kaupunkia kannata leimata ilmitulleiden tapausten vuoksi.

– En yllättyisi, jos tapauksia ilmenisi myös muissa vastaavan kokoisissa kaupungeissa. Valitettavasti näin on todettava, Tolvanen sanoo.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)