Mitä Jani-Petterille kuuluu, Iina Kuustonen? Uuden Lastensairaalan potilaat jututtivat suosikkinäyttelijää

Puoli seitsemän teki lähetyksen jouluun valmistautuvalta sairaalalta.

Iina Kuustonen odottaa jo alkavaa äitiyslomaa. Kuva: Anu Vilkman /Yle

Iina Kuustonen on tehnyt monenlaisia rooleja niin tv-sarjoissa kuin elokuvissakin. Mutta kun lapsilta kysytään, on yksi hahmo edelleen ylitse muiden: Putouksen Jani-Petteri.

Vaikka hahmosta on jo vuosia aikaa, hän elää edelleen omaa elämäänsä Youtubessa. Siksi myös 9-vuotias Ville-Veikko Isokoski halusi kuulla, mitä Jani-Petterille nyt kuuluu.

– Jani-Petterille kuuluu tosi hyvää. He käyvät Teron kanssa yhdessä terapiassa ja ovat saaneet pikkuhiljaa työstettyä asioita. Jani-Petteri tekee myös edelleen musiikkia, kertoi Kuustonen.

– Pidän Jani-Petterin rooliasua laatikossa erityisessä hahmokaapissa. Voin aina kaivaa sen sieltä esiin tarpeen tullen.

Ville-Veikko Isokoski pääsi jututtamaan Kuustosta, kun Puoli seitsemän teki lähetyksen Uudelta Lastensairaalalta ja juontajien apuna oli lapsipotilaita.

Uuden Lastensairaalan lähetyksessä olivat mukana Joulupukki, keskosten turvalonkeroiden keksijä Annika Pakkanen, näyttelijä Iina Kuustonen sekä sairaalan potilaat Veera Nikula, Ville-Veikko Isokoski ja Wäinö Rinkinen. Kuva: Anu Vilkman /Yle

11-vuotias Veera Nikula oli kiinnostunut Kuustosen uusimmasta roolista Ivalo-rikossarjassa. Millaista on näytellä poliisia?

– Tosi kivaa, mutta myös jännittävää. En ollut aiemmin tehnyt taistelukohtauksia tai näytellyt aseen kanssa. Se oli tosi opettavaista, koska piti tutustua kokonaan uuteen maailmaan.

Wäinö Rinkinen, 8, halusi puolestaan testata onko Kuustonen kärryillä nykylasten elämästä: tietääkö näyttelijä, mikä on Fortnite?

– Joo, eikö se ole joku peli? arveli Kuustonen ja oikeaan osui.

Unelmien rooli

Iina Kuustosen tähdittämä Ivalo-sarja tulee ensi-iltaan Elisa Viihteellä jouluna ja se nähdään myöhemmin myös Ylellä. Yksi Suomen kalleimmista tv-sarjoista kertoo lappilaisesta poliisista, joka ryhtyy tutkimaan alueella leviävää virusta.

– Kuvausolosuhteet olivat hurjat, mutta rakastin haastetta. Tässä roolissa sain kaiken: oli mielenkiintoinen tarina ja kiinnostava henkilöhahmo. Pääsin leikkimään aseella ja vetämään miehiä pataan, mutta silti näyttelemään sydämellä.

"En ole pullantuoksuinen jouluihminen"

Kuustonen jää jouluna äitiyslomalle ja toisen lapsen laskettu aika on vuoden alussa.

– On jo sen aikakin! Tosi hyvä fiilis on. Oli ihana ajoitus, että sain saattaa Ivalon ensi-iltaan ja sitten jäädä omaan kuplaan.

Kuplassa täytyy ihan ensimmäiseksi ottaa joulu haltuun. Kuustosen kaksivuotias esikoinen ei aivan täysin vielä osaa joulua odottaa, joten äidillä on aikaa harjoitella.

– En ole mikään pullantuoksuinen jouluihminen, olen yleensä ollut jouluna reissussa. Mutta nyt yritän opetella, eilen ostin jo piparitaikinaa ja leivoimme pipareita.

Katso Iina Kuustosen koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa: