Poliisi: Karkuteillä ollut seksuaalirikosepäilty otettiin mahdollisesti alun perin kiinni Saksassa laittoman maahantulon vuoksi

Muun muassa törkeästä raiskauksesta epäilty mies vapautettiin Saksassa jonkinlaisen tietokatkon takia.

seksuaalirikokset
Kaksi poliisia.
Toni Pitkänen / Yle

Oulun laajaan epäiltyyn seksuaalirikostapauksen Saksasta aiemmin tavoitettu epäilty päästettiin vapaaksi viime viikolla.

Oulun poliisilaitoksen rikosylikomisario Markus Kiiskinen kertoo, että epäillystä ei ollut ennen eilistä annettu kansainvälistä etsintäkuulutusta. Asiasta kertoi ensin Ilta-sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Kiiskinen kertoo, että poliisilla ei ollut perusteita käynnistää kansainvälistä etsintäkuulutusta, koska he eivät olettaneet että tekijä pakenee ulkomaille.

– Jos esimerkiksi kantasuomalainen tekee rikoksen, niin lähtökohtaisesti tehdään vain kansallinen etsintäkuulutus ja sellainen tälläkin henkilöllä oli olemassa, Kiiskinen kertoo.

Kiiskinen ei tiedä, miksi Saksan poliisi alun perin pidätti miehen.

– Voi olla että epäilty tekijä on paennut maasta, kun hän on kuullut että poliisi etsii häntä Suomesta ja joutunut esimerkiksi laittomana maahan tulijana Saksan poliisin huostaan.

Siitäkään ei ole tietoa, miksi mies päästettiin Saksassa vapaaksi. Epäillystä annettiin eilen kansainvälinen etsintäkuulutus.

Kiiskinen kertoo, että miehestä ei ole tällä hetkellä havaintoja, mutta poliisi pyrkii paikallistamaan hänet ja jatkaa yhteydenpitoa Saksan poliisin kanssa.

K_orjaus 19.12. kello 10.54 Jutussa luki aiemmin, että Saksasta tavoitettu epäilty päästettiin vapaaksi eilen. Epäilty päästettiin kuitenkin vapaaksi jo viime viikolla._