Poliisi oikoo somessa levinnyttä väitettä: espoolaiskoulun välikohtauksessa ei vakavia vammoja eikä rasistisia motiiveja

Noin kymmenvuotiaalla tytöllä ja pojalla oli entuudestaan riitaa, joka kärjistyi kiinnipitämiseen ja kaatamiseen, jonka yhteydessä tyttö löi päänsä maahan.

Espoo
Koululuokka.
Kouvolassa meneillään olevissa yt-neuvotteluissa on ollut tavoitteena 35 henkilötyövuoden vähennys opetuksesta ja kasvatuksesta.Carmela Walder / Yle

Poliisi on kuullut espoolaiskoulussa tapahtuneen välikohtauksen osapuolia ja todistajia.

Osapuolten kertomuksen mukaan noin kymmenvuotiailla tytöllä ja pojalla oli jo entuudestaan riitaa, joka kärjistyi maanantaina kiinnipitämiseen ja kaatamiseen, jonka yhteydessä tyttö löi päänsä maahan.

Asianosaiset ovat myös kertoneet, että lyöntejä ja potkuja olisi tapahtunut molemmin puolin. Tytön vanhemmat ovat myöhemmin vieneet tytön lääkärintarkastukseen, ja hän on ollut yön yli tarkkailussa sairaalassa.

Länsi-Uudenmaan poliisi oikoo sosiaalisessa mediassa olleita väitteitä, joiden mukaan tapahtuneesta olisi tullut vakavia vammoja. Lääkärintarkastuksessa ei sellaista poliisin mukaan havaittu.

Poliisi korjaa myös sosiaalisessa mediassa esiintyneen väitteen, jonka mukaan tapaukseen liittyisi rasistisia motiiveja.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä yhdessä koulun ja sosiaaliviranomaisten kanssa.

Poliisi muistuttaa, että sosiaalisessa mediassa voi esiintyä puolueellisia, virheellisiä tai jopa täysin vääristeltyä tietoa tapahtumien kulusta.