Ministeri Häkkänen perääntyi oikeusministeriön kansliapäällikön palkan nostamisessa

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) on halunnut korottaa ylimmän virkamiehensä palkan yhtä suureksi kuin muissa keskeisissä ministeriöissä.

kansliapäälliköt
Antti Häkkänen.
Oikeusministeri Antti Häkkänen veti esityksensä kansliapäällikön palkakorotuksesta keskiviikkona.Jarno Kuusinen / AOP

Oikeusministeriö ei vie eteenpäin kansliapäällikön palkan nostamista.

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) aikoi tänään esittää hallituksen raha-asiainvaliokunnassa muutosta kansliapäällikkö Pekka Timosen palkkaukseen, mutta veti esityksensä pois.

Tarkoituksena oli nostaa kansliapäällikön tehtävästä maksettava palkka valtiovarainministeriön, valtioneuvoston kanslian ja työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäälliköiden palkan kanssa samalle tasolle.

Oikeusministeriön hallinnonalalla on esimerkiksi työntekijöitä enemmän kuin työ- ja elinkeinoministeriön alaisuudessa.

Oikeusministeriö on pitänyt perusteltuna, että ylimmän virkamiehen palkkaus olisi roolia ja vastuuta vastaava.

Ilta-Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan Timosen noin 11 500 euron kuukausipalkkaan on esitetty kymmenen prosentin korotusta.

Muutosta on haluttu myös siksi, että osalle oikeushallinnon alan virastopäälliköistä maksetaan korkeampaa palkkaa kuin ministeriön ylimpänä virkamiehenä toimivalle kansliapäällikölle.

Esimerkiksi korkeimman oikeuden ja korkeimman hallinto-oikeuden presidenttien palkat ovat suurempia kuin ministeriön kansliapäälliköllä.

Alkuperäisen esityksen mukaan kansliapäällikön palkka olisi nostettu samalle tasolle näiden virastopäälliköiden kanssa.

Ministeriö perustelee perääntymistä asiassa sillä, että kansliapäälliköiden palkkausta on syytä tarkastella kokonaisuutena valtiovarainministeriön johdolla.