1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Alkoholittomien juomien myynti kasvanut, Putin vastaa toimittajien kysymyksiin, sää kylmenee loppuviikolla

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
mies poksauttaa skumppaa
AOP

Suomalaiset juhlivat entistä enemmän alkoholittomien juomien voimin

Nollaprosenttisten oluiden myynti kiihtyi kesäkuumalla, mutta kaljan lisäksi myös alkoholittomien viinien ja drinkkien kysyntä on jatkunut syksyyn saakka. Juomien suosiota ei selitä vain trenditietoisten nuorten kiinnostus, vaan esimerkiksi marketeissa alkoholitonta nostavat koriinsa eläkeläiset ja lapsiperheiden vanhemmat. Yle keräsi myyntilukuja Alkolta, isoilta panimoilta ja suurimmilta päivittäistavarakauppaketjuilta.

Der Spiegelin toimittaja vääristeli juttujaan vuosien ajan: keksi haastateltavia ja sitaatteja päästään

Der Spiegel -lehtiä.
Der SpiegelAlexander Becher / EPA

Saksalaislehti Der Spiegelissä on paljastunut poikkeuksellinen huijaus. Lehti tiedotti keskiviikkona (siirryt toiseen palveluun), että se on irtisanonut toimittaja Claas Relotiuksen sen jälkeen, kun kävi ilmi, että Relotius on vääristellyt ja jopa keksinyt faktoja juttuihinsa usean vuoden ajan.

Pitääkö presidentti Putin viisituntisen ennätyspitkän lehdistötilaisuuden?

Vladimir Putin näkyy useassa televisiovastaanottimessa elektroniikkaliikkeesssä.
Sergei Ilnitsky / EPA

Tuntien kesto on enemmän sääntö kuin poikkeus Venäjän presidentin Vladimir Putinin vuotuisessa valtakunnallisessa lehdistötilaisuudessa. Aiempi kestoennätys on tosin jo kymmenen vuoden takaa, silloin tiedotusvälineet saivat tentata presidenttiä 4 tuntia ja 40 minuuttia. Ylen Moskovan kirjeenvaihtaja Marjo Näkki listasi viisi mielenkiintoista seikkaa, joita tiedotustilaisuudessa voi seurata.

Satoja pappeja syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä Yhdysvalloissa

Rukousnauha kädessä.
Erik S. Lesser / EPA

Yhdysvalloissa lähes 700:aa pappia syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Yhdysvaltain paikallisen syyttäjäviraston mukaan lasten seksuaalisen hyväksikäyttöön on syytetty osallistuneen huomattavasti enemmän pappeja kuin mitä katolinen kirkko on itse aiemmin paljastanut.

Sää kylmenee loppuviikolla

torstai sääkartta
Yle

Lämpötila on painunut pakkasen puolelle lounaissaaristoa lukuun ottamatta. Lumisateita tulee tänään enimmäkseen maan kaakkoisosassa, mutta myös maan keskivaiheilla ja pohjoisessa voi esiintyä kevyttä hiutalointia. Ylen meteorologin Joonas Koskelan mukaan suuressa osassa maata on kuitenkin pilvipoutaa. Lue lisää Ylen sääsivuilta.

Lue seuraavaksi