Trump hehkutti sotilaiden kotiuttamispäätöstään Twitterissä

Kotiuttaminen aiotaan toteuttaa nopealla aikataululla.

Donald Trump
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump
Yhdysvaltain presidentti Donald TrumpMichael Reynolds / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on hehkuttanut Twitterissä päätöstään kotiuttaa sotilaat Syyriasta pikaisella aikataululla. Hän kirjoittaa, että voitokkaiden terroristijärjestö Isisin vastaisten taisteluiden jälkeen on aika tuoda upeat, nuoret miehet kotiin.

Tviitin yhteydessä olleella videolla Trump hehkutti sotilaita suurina amerikkalaisina sankareina. Hän myös totesi Yhdysvaltojen olleen pitkään Syyriassa ja siellä olevien sotilaiden on nyt aika palata kotiin.

Yhdysvallat ilmoitti keskiviikkona aikovansa kotiuttaa Syyriassa olevat joukkonsa pikaisella aikataululla. Uutistoimisto Reutersin mukaan kotiuttaminen toteutetaan 60–100 päivässä.

Kotiuttamispäätös on yksi Trumpin tavoitteista täyttää presidentinvaalien aikaista kampanjalupaustaan. Hän lupasi rajoittaa Yhdysvaltojen osallistumista sotilaallisesti ulkomailla.

Yhdysvalloilla on Syyriassa noin 2 000 sotilaan maajoukot. He ovat tehneet yhteistyötä neljän vuoden ajan kurdijoukkojen kanssa ääri-islamistisen Isis-järjestön lyömiseksi.

Lue myös:

Yhdysvallat vetää nopealla aikataululla sotilaansa Syyriasta – kotiutus kestää kahdesta kolmeen kuukautta

Lähteet: Reuters, AP, AFP