Oulussa avataan tänään kinkkurasvan keräyspisteitä

Kinkkutemppu-organisaation keräyspisteitä löytyy eri puolilta Oulua yhteensä yhdeksän.

Kuva: Soila Ojanen / Yle

Oulussa avataan tänään keräyspisteitä, jonne voi viedä kinkkujen paistinrasvat. Keräykseen sopii kaikki eläin- tai kasvirasvajäte.

Kinkkutemppu-organisaation keräyspisteitä löytyy eri puolilta Oulua yhteensä yhdeksän. Niitä on K-Citymarkettien lisäksi muutamalla K-Market- ja K-Supermarket-myymälällä, sekä Oivapisteellä Ruskon jätekeskuksessa. Lähimmän keräyspisteen voi etsiä oman paikkakunnan nimellä sivustolta kinkkutemppu.fi. Paistinrasvat voi viedä Kinkkutemppu-keräysastioihin 7. tammikuuta saakka

Paistinrasvaa ei kannata laittaa viemäriin, koska se tukkii viemärin helposti. Viemäreihin kertynyt rasva aiheuttaa myös hajuongelmia ja houkuttelee rottia. Rasvat voi laittaa myös oman kiinteistön biojäteastiaan.

Oulussa biojätteisiin lajitelluista paistinrasvoista tuotetaan Gasumin biokaasulaitoksella biokaasua, eli päästötöntä polttoainetta autoille sekä luonnonmukaista lannoitetta viljelyyn. Kinkkutemppu-keräykseen viedyistä paistinrasvoista valmistetaan uusiutuvaa dieseliä Nesteen Porvoon jalostamolla.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)