Vanhemmat eivät ole ottaneet yhteyttä Oulun kouluihin joulujuhlien uskonnollisuuden vuoksi

Opetushallitus julkaisi ohjeen perusopetuksen uskonnollisten tilaisuuksien järjestämisestä viimeksi tämän vuoden alussa.

Oulu
Joulukuusi etualalla, takana koulun oppilaita.
Esa Huuhko / Yle

Oulun kaupungin perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori kertoo, että Oulun kouluihin ei olla otettu yhteyttä joulujuhlien uskonnollisuuden vuoksi.

Opetushallituksen opetusneuvos Pekka Iivonen kommentoi aiemmin Ylelle, että vanhempien tekemät kantelut koulujen uskonnollisista juhlista tai aamunavauksista oikeusasiamiehelle ovat lisääntyneet.

Opetushallitus julkaisi ohjeen perusopetuksen uskonnollisten tilaisuuksien järjestämisestä viimeksi tämän vuoden alussa. Ohjeistus on selkeä: juhlatraditiot ovat osa suomalaista kulttuuria. Juhlaan mahdollisesti sisältyvän yksittäisen virren laulamisenjohdosta juhlaa ei voida uskonnollisen suvaitsevaisuuden nimissä pitää uskonnonharjoittamiseksi katsottavana tilaisuutena.

Nurmivuoren mukaan Oulussa on käyty joidenkin vanhempien ja muutamien koulujen kanssa yhteistä keskustelua joulujuhlista. Kouluja on ohjattu toimimaan opetushallituksen ohjeiden mukaisesti.

Lue koko juttu: Vanhemmat ovat oppineet vaatimaan uskonnottomia joulujuhlia – koulujen juhlissa nähdään Jeesus-lapsen sijaan metsäneläimiä ja tonttu-ukkoja

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)