Kahden kunnan yhteistä kunnanjohtajaa ei tule Lappiin

Pelkosenniemi hakee omaa kunnanjohtajaa neljän vuoden määräajaksi.

kunnanjohtajat
Pyhätunturi
Pyhätunturi kuuluu Pelkosenniemelle.Sauli Antikainen / Yle

Pelkosenniemelle ja Savukoskelle ei tule yhteistä kunnanjohtajaa ainakaan vielä lähivuosina. Pelkosenniemen kunnanvaltuusto päätti laittaa haettavaksi määräaikaisen kunnanjohtajan viran. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen.

Kunnanhallitus esitti, että Pelkosenniemelle haetaan oma kunnanjohtaja neljän vuoden määräajaksi. Määraikaisuuden perusteena on tulossa oleva sote- ja maakuntauudistus. Pelkosenniemen ja Savukosken yhteisen kunnanjohtajan viran perustamiseen aiotaan palata sote- ja maakuntauudistuksen tultua voimaan.

Savukosken kunnanhallitus päätti viime viikolla tehdä samanlaisen esityksen kunnanvaltuustolle. Savukosken kunnanvaltuusto päättää asiasta torstaina.

Pelkosenniemen kunnanjohtajan virka tulee auki torstaina 20. joulukuuta ja hakea voi 7. tammikuuta asti.

Pelkosenniemen vt. kunnanjohtajana tällä hetkellä työskentelevä Mirja Lampela ei aio hakea virkaa.

Pelkosenniemi ja Savukoski selvittivät viime kuussa yhteisen kunnanjohtajan viran perustamista. Selvitysmies Olli-Pekka Salmisen raportista kävi ilmi muun muassa, että yhteisen kunnanjohtajan viran ajankäytössä voisi tulla hankaluuksia. Kahta kuntaa johtavan virkamiehen aika menisi yhä enemmän hallinnon pyörittämiseen ja nykyistä vähemmälle jäisivät esimerkiksi tapaamiset elinkeinoelämän ja kuntalaisten kanssa.