Varusmiehiä loukkaantui ilmavoimien harjoituksessa – puolustusvoimat epäilee pariakymmentä henkilöä sotilasrikoksesta

Kaikki epäiltyjen rikosten uhrit ovat varusmiehiä Porin prikaatista.

Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Puolustusvoimat epäilee useita sotilasrikoksia ilmavoimien sotaharjoituksen tapahtumiin liittyen.

Tapahtumat liittyvät Jämsän Hallissa Keski-Suomessa marraskuun lopussa pidettyyn varusmiesten joukkokoulutuskauden päättöharjoitukseen eli niin sanottuun loppusotaan.

Puolustusvoimat kertoo, että tapauksessa epäiltyjä rikoksia ovat toiseen sotilaaseen kohdistunut pahoinpitely ja palvelusrikos. Rikoksesta epäiltyjä on noin parikymmentä henkilöä Ilmasotakoulusta ja Porin prikaatista. Epäiltyinä on sekä varusmiehiä että ammattisotilaita.

Kaikki epäiltyjen rikosten uhrit ovat varusmiehiä Porin prikaatista. Heistä osa sai tekojen vuoksi lieviä vammoja, jotka vaativat sairaalahoitoa. Kyse on ollut puolustusvoimien mukaan harjoituksessa tapahtuneesta maaliosastona toimineen tiedusteluryhmän kiinniotosta ja kuulusteluista.

– Tilanteessa epäillään tapahtuneen sellaisia ylilyöntejä, joiden epäillään täyttävän pahoinpitelyn ja palvelusrikoksen tunnusmerkistön, puolustusvoimien tiedotteessa sanotaan.

Puolustusvoimat ei kerro tapahtumista tai tekotavasta tutkinnallisista syistä enempää. Esitutkinnan se arvioi kestävän viikkoja ennen kuin asia siirtyy syyteharkintaan.

Lue lisää: