Hovioikeus piti Antti Rinteen sakot työkiistasta voimassa – Lisäksi Rinne joutuu maksamaan Metsäteollisuudelle 16 000 euroa oikeudenkäyntikuluja

Sakkotuomio koskee työtaistelun aikaistamista metsäteollisuusyhtiöissä vuonna 2011, kun Rinne oli Ammattiliitto Pron puheenjohtaja.

Antti Rinne Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Helsingin hovioikeus on pitänyt voimassa SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen sakkotuomion. Rinne sai sakot työtaistelun aikaistamisesta metsäteollisuusyhtiöissä vuonna 2011, kun hän oli Ammattiliitto Pron puheenjohtaja.

Sekä Rinne että metsäyhtiöt olivat valittaneet käräjäoikeuden vuonna 2016 antamasta tuomiosta, jossa Rinne tuomittiin maksamaan 20 päiväsakkoa, joka oli Rinteen tuolloisista tuloista laskettuna 1 240 euroa.

Metsäyhtiöt vaativat lisäksi Rinteeltä ja Prolta yhteensä 700 000 euron korvauksia, mutta nämä vaateet käräjäoikeus ja nyt myös hovioikeus hylkäsivät.

Hovioikeus määräsi Rinteen kuitenkin maksamaan 10 000 euron korvauksen Metsäteollisuus ry:lle käräjäoikeusvaiheen oikeudenkäyntikuluista sekä 6 000 euroa hovioikeusvaiheen oikeudenkäyntikuluja.

Hovioikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Rinne ei osaa vielä sanoa, aikooko hän valittaa tuomiosta.

– Minun täytyy jutella lakimieheni kanssa, hän sanoi toimittajille eduskunnassa.

Juttua täydennetty 20.12.2018 kello 12.50: Lisätty Rinteen kommentit.

Lue lisää: