Mistä maailma puhuu -podcast: Viron naiset innostuivat synnyttämään – "Jos on lapseton virolainen nainen, voi kokea itsensä jopa maanpetturiksi"

Viron valtio tukee perheitä avokätisesti, kertoo toimittaja Silja Massa Tallinnasta.

Viro
Mariliis Vahtre
Mariliis Vahtre oli ostoksilla Tallinnan Balti Jaama-torilla neljän kuukauden ikäisen Maija-vauvansa kanssa. Maijan 4-vuotias isosisko Bianca oli jäänyt tällä kertaa kotiin.Silja Massa / Yle

Kun toimittaja Silja Massa kävelee Tallinnan kaduilla, vastaan tulee silmiinpistävän paljon nuoria äitejä. Virossa lasten hankintaan kannustetaan ja jopa painostetaan Suomea enemmän.

– Lapseton kaverini sanoi, että jos on lapseton virolainen nainen, voi kokea itsensä jopa maanpetturiksi, Massa kertoo Mistä maailma puhuu -podcastissa.

Viro tarjoaa perheille avokätisiä etuja. Yli kahden hengen lapsiperheille maksetaan suurperhelisää, ja vanhempainraha vastaa kuukausipalkkaa. Virossa syntyvyys onkin kääntynyt nousuun viime vuosina.

Toimittaja Silja Massa kertoo podcastissa nuorten äitien vauvabuumin lisäksi siitä, miten tasa-arvosta ja feminismistä puhutaan etelänaapurissamme.

Ylen kirjeenvaihtajat ja toimittajat kertovat joka toinen viikko Mistä maailma puhuu -podcastissa maankolkkansa kuumimmista puheenaiheista ja arjen pienistä ilmiöistä, jotka jäävät usein uutisissa kertomatta. Sarjaa toimittaa Simo Ortamo.

Kuuntele Mistä maailma puhuu -podcast:

Lue myös:

Toimittajalta: Olen yli kolmekymppinen lapseton nainen – eli Virossa suorastaan kummajainen