Joensuun Vesikon uimahallissa epäily lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – poliisi pyytää havaintoja

Epäilty teko oli tapahtunut höyrysaunassa.

lasten seksuaalinen hyväksikäyttö
Joensuun Vesikko-uimalan kyltti.
Virkistysuimala Vesikko Joensuussa on suosituin uimahalli koko Pohjois-Karjalassa. Kävijöitä oli viime vuonna 222 000. Antti Makkonen / Yle

Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan Joensuussa perjantaina 7.12.2018 tapahtuneesta epäillystä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Epäilty rikos on tapahtunut Joensuussa uimahalli Vesikon saunatiloissa kello 16.00–19.00 välisenä aikana.

Poliisi sai tiedon, jonka mukaan kaksi alle 16-vuotiasta poikaa oli ollut uimahallin höyrysaunassa, kun heidän jälkeensä tullut mies oli alkanut tyydyttää itseään käsin.

Pojat olivat poistuneet välittömästi tilanteesta, ja he kertoivat asiasta myöhemmin vanhemmilleen. Miestä ei tuolloin tavattu enää uimahallin tiloista. Poikien havaintojen mukaan sama mies oli mennyt myös muiden uimahallissa olleiden lasten perässä saunatiloihin. Poliisin mukaan on siis mahdollista, että mies on kohdistanut vastaavaa toimintaa myös muihin paikalla olleisiin lapsiin. Tämän hetken tiedon mukaan mies ei ole koskenut tilanteessa poikiin.

Epäilty on noin 65 –75-vuotias mies

Mies on ihonväriltään vaalea, pituudeltaan noin 165–175 cm, ruumiinrakenteeltaan vatsakas, hänellä on harmaa hapsukas tukka ja pojat arvioivat miehen iäksi 65 –75 vuotta.

Poliisi pyytää havaintoja 7.12.2018 uimahallissa asioineilta kansalaisilta. Erityisesti poliisi toivoo havaintoja lapsilta ja heidän vanhemmiltaan, mikäli havaintoja vastaavasta käyttäytymisestä on tehty kyseisenä päivänä.

Poliisi jatkaa rikoksesta epäillyn henkilöllisyyden selvittämistä käytössä olevin keinoin. Tällä hetkellä rikoksesta epäillyn henkilöllisyys ei ole poliisin tiedossa.

Vihjeet ja havainnot asiaan liittyen Itä-Suomen poliisilaitoksen puhelinpäivystykseen puh: 0295 415 455 tai vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun)