Sampon risteilykausi pääsee alkamaan aiotusti – jäätilanne on tosin vielä vaihteleva Perämerellä

Jäätä on Ilmatieteen laitoksen mukaan Perämeren pohjukan rannikolla muutamia senttejä. Se riittää Sampolle risteilyjen aloittamiseen.

matkailu
Matkailujäänmurtaja Sampo.
Risto Koskinen / Yle

Matkailujäänmurtaja Sampo aloittaa risteilykautensa suunnitellusti lauantaina. Risteilykausi avataan yleisöristeilyllä.

Sammon päällikön Petter Tähtisen mukaan jäätä on tällä hetkellä riittävästi siihen, että risteilyt voidaan aloittaa suunnitellusti. Jäätilanne on kuitenkin vaihteleva ja koska meri on vielä auki, voi esimerkiksi etelätuuli vaikuttaa jäätilanteeseen merkittävästikin.

Ilmatieteen laitoksen mukaan jäätä on Perämeren pohjukassa (siirryt toiseen palveluun) rannikolla 5-12 senttiä.

Kemin Matkailu Oy:n tiedottajan Noora Barrian mukaan Sampon palveluita – kuten muitakin talviaktiviteetteja – myydään turisteille säävarauksella. Jos jäätilanne ei mahdollista risteilyjä, järjestetään korvaavia elämyksiä, Barria kertoo.

– Jos ohjelma on selvästi erilainen kuin luvattu, on matkailijoilla tietysti mahdollisuus perua. Meillä on kyllä suunnitelmat A, B ja C valmiina, kuvailee Barria.

Viimeksi kuluneiden kymmenen vuoden aikana Sampon risteilykauden avausta on muutamia kertoja jouduttu siirtämään jäiden vähyyden vuoksi. Aiemmin tänä talvena brittituristit ja -media tuohtuivat Lapin lumettomuudesta.