Poliisi selvittää nuorison kärhämöintiä Tuusulassa

Tilanne on kärjistynyt erityisesti Etelä-Tuusulan kouluissa ja Riihikallion nuorisotilassa, jossa vartijat vierailevat nyt säännöllisesti.

Tuusula
Kaksi poliisia.
Toni Pitkänen / Yle

Tuusulassa on tapahtunut useita yhteenottoja nuorisoryhmän ja nuorten välillä, kunta tiedottaa (siirryt toiseen palveluun). Kunnan työntekijöiden käsityksen mukaan kyse on rikollisesta toiminnasta, kuten pahoinpitelyistä, uhkailuista ja seuraamisesta.

Teot ovat ainakin osittain kohdistuneet maahanmuuttajataustaisiin henkilöihin. Yhteenoton osapuolena olevassa ryhmässä on nuoria myös muilta paikkakunnilta.

Sekä uhreista että nuorisojoukon mukana toimintaan osallistuneista nuorista on tehty lastensuojeluilmoituksia.

Poliisi tutkii tapauksia ja niiden motiiveja. Tuusula on puolestaan käynnistänyt kunnan, poliisin, koulun, oppilashuollon, turvallisuusyksikön ja lastensuojelun välisen yhteistyön ongelman ratkaisemiseksi.

Etelä-Tuusulan koulut ovat tiedottaneet oppilaiden vanhempia nuorisoryhmän ja nuorten välisistä yhteenotoista jo aikaisemmin. Viestissä pyydettiin vanhempia muun muassa keskustelemaan kotona tilanteesta ja seuraamaan, missä kaveripiireissä oma nuori liikkuu.

Riihikallion nuorisotilan normaalien aukioloaikojen mukainen toiminta on turvattu toistaiseksi ylimääräisellä henkilökunnalla. Lisäksi vartijat käyvät nuorisotilassa ja sen piha-alueilla tarkistamassa tilanteen useita kertoja illassa ja aina tarvittaessa.

Tuusulan kunta toivoo vanhempien ja muiden tuusulalaisten tukea tilanteen rauhoittamiseen sekä työrauhaa poliisille ja muille viranomaisille.

Yle Uutiset ei tavoittanut Tuusulan kunnan edustajia kommentoimaan tilannetta.

Keskustelu on suljettu, koska kyseessä on rikosuutinen. Keskustelua ei pääsääntöisesti avata rikos- eikä oikeusuutisissa. Lisätietoja saat täältä.