Kuopiosta tarjolla ensi kesänä runsaasti suoria lomalentoja

Tulevalla kesäkaudella Kuopiosta on myynnissä nyt noin 70 lomalentoa.

matkailu
Matkustajat nousemassa Kreetalle lähtevään lentokoneeseeen Kuopion lentoasemalla.
YLE / Antti Karhunen

Etelänmatkalle haluaville on ensi kesänä runsaasti suoria tilauslentoja Kuopiosta. Matkanjärjestäjät ovat lisänneet tulevalle kesäkaudelle Kuopiosta lennettävien suorien etelänmatkalentojen määrää.

Etenkin loppukeväästä ja alkukesästä valinnanvaraa on paljon. Huhtikuun ja juhannuksen välillä Kuopiosta on tällä hetkellä myynnissä 43 tilauslentoa. Valtaosa niistä lennetään Kreikan Rhodokselle ja Kreetalle sekä Turkin Antalyaan. Matkanjärjestäjinä ovat TUI, Tjäreborg, Detur, Matkavekka ja Apollomatkat.

Varsinkin toukokuu näyttää tällä hetkellä erittäin kilpaillulta, sillä pelkästään toukokuussa suoria lentoja on tarjolla Kuopion lentoasemalta 17 kappaletta. Se on tuplasti enemmän kuin viime toukokuussa Kuopiosta toteutuneet tilauslennot. Perinteisesti vilkkaimpia tilauslentokuukausia Kuopion lentoasemalla ovat maalis-huhtikuu sekä syys-lokakuu.

Myös Joensuun lentoasemalta riittää suorien lentojen tarjontaa kesälle 2019. Huhti-toukokuussa lähtöjä on 14. Alkukauden lähtöjen määrä on merkittävä sekä paikallisesti pohjoiskarjalaisittain, että myös Kuopion lentojen kannalta, sillä runsas tarjonta osuu ajallisesti samaan aikaan. Kuopiosta lähtevät lennot ovat vetäneet myös pohjoiskarjalaisia, koska Kuopioon on alueelta lyhyempi matka kuin Helsinkiin.

Matkanjärjestäjät voivat kuitenkin perua vielä lentojaan, jos myynti ei vedä riittävästi.

Kohteina suosituimmat lomakohteet

Tjäreborg tekee paluun Kuopion kesäkaudelle muutaman vuoden tauon jälkeen. Syynä on talven hyvin mennyt matkamyynti, Tjäreborg on lentänyt lokakuulta alkaen kerran viikossa Gran Canarialle läpi talven. Kesäkaudella kohteena on Rhodos, joka nousi viime kesänä monen matkanjärjestäjän suosikiksi jo senkin takia, että ne halusivat vähentää matkoja Turkkiin.

TUI tuo Turkin Antalyan lennot Kuopioon ensi kesänä yhden vuoden tauon jälkeen. Yhtiö kasvattaa kesän lentojensa määrää Kuopiosta yli kolmanneksella. TUI lentää Antalyan lisäksi myös Rhodokselle.

Detur lentää Kreetalle ja Antalyaan. Matkavekalla on lentoja Kreetalle, Italian Calabriaan, Azoreille ja Rhodokselle. Apollomatkojen kohteina ovat Kreeta, Kroatian Split ja Rhodos.

Keskikesällä, Välimeren kuumimpaan aikaan suoria lentoja ei ole Kuopiosta tarjolla. Syksyllä elo–lokakuussa tilauslentoja lentoja on tarjolla 25 kappaletta. Samoin Joensuusta lennot jatkuvat syksyllä, jolloin niitä on myynnissä yli 20 kappaletta.

Edellä oleva listaus ei ole täydellinen, sillä lentosarjoja muutetaan kysynnän mukaan.

Talvilentojen kausi taas alkaa lokakuun puolivälissä. Tjäreborg lentää myös talvikaudella 2019–2020 Kuopiosta kerran viikossa Gran Canarialle. Uutta lennoissa on lentopäivän vaihtuminen keskiviikosta maanantaiksi.

Juttua täydennetty 27.12. klo 14.40. Lisätty tietoja Joensuun lennoista.