Hyviä uutisia matkailijoille: Yle Areenaa voi katsoa nyt koko EU-alueella

Areenan käyttö vaatii Yle-tunnusten luonnin. Areenan kautta voi katsoa videotallenteita tai tv-kanavia suorana lähetyksenä.

Yle Areena
Lapsi katsoo ohjelmaa tabletilta Yle Areenan kautta.
Jari Kovalainen / Yle

Areenan videotallenteet avautuivat suomalaisten käytettäväksi torstaina koko EU-alueella. Areenan käyttö muissa maissa onnistuu Yle Tunnuksen avulla. Käyttäjän kotiosoitteen on oltava Suomessa.

Areenan kautta voi katsoa tv-kanavien suoria lähetyksiä ja Areenan videotallenteita. Käyttö on mahdollista Areenan iOS (siirryt toiseen palveluun)- ja Android-sovelluksilla (siirryt toiseen palveluun), jotka ovat maksuttomasti ladattavissa valmistajien sovelluskaupoista.

Yle Tunnus luodaan Ylen verkkosivuilla, ja sen avulla voi käyttää useita Ylen verkko- ja mobiilipalveluita.

Käyttäjän asuinpaikka varmistetaan

Jotta Areena voi tarjota sisältöä EU-alueella, tulee käyttäjän vahvistaa asuinpaikkansa. Tämän taustalla on siirrettävyyden mahdollistava EU-asetus (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaisesti käyttäjän asuinpaikka on varmistettava.

Kotipaikan tarkistus pitää tehdä yhden kerran, ja se tehdään Yle Tunnuksen Omat tiedot -näkymässä. Kotipaikka varmistetaan tarkistamalla käyttäjän osoite Väestörekisterikeskuksen palvelusta.

Tunnistautuminen tehdään pankkitunnusten, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin avulla. Ylen käyttöön ei tallenneta käyttäjän kotikuntaa, henkilötunnusta tai muita väestörekisterissä olevia tietoja. Areenan käyttö Suomen rajojen sisällä on edelleen mahdollista ilman kotipaikan vahvistamista ja kirjautumista.

Audiosisällöt ovat kuulijoiden käytettävissä ensi vuoden alkupuolella. Samoin sisältöjen käyttö selaimen avulla toteutuu ensi vuoden alussa.

Lisäksi jotkut vain Areenassa lähetettävät suorat lähetykset ja niistä tehtävät tallenteet saattavat toistaiseksi olla vielä käytössä vain Suomessa.

Lue lisää

Näin luot Yle Tunnuksen