Kittilän kultakaivosyhtiö lahjoitti rahaa Lapin ammattikorkeakoululle

Lapin ammattikorkeakoulu on kerännyt runsaat 400 000 euroa lahjoituksia tänä vuonna.

ammattikorkeakoulut
Kultaharkko
Kultaharkko Kittilän kaivoksella.Agnico Eagle Finland Oy

Kaivosyhtiö Agnico Eagle osallistuu Lapin ammattikorkeakoulun varainkeruuohjelmaan lahjoittamalla 20 000 euroa. Lahjakirja luovutettiin ammattikorkeakoululle keskiviikkona 19. joulukuuta.

Yhtiöllä on kultakaivos Kittilässä.

Agnico Eaglen Euroopan toimintojen henkilöstöjohtaja Kaisa Saarijärven mukaan yhteistyö Lapin ammattikorkeakoulun ja muiden Pohjois-Suomen oppilaitosten kanssa on Kittilän kaivokselle todella tärkeä asia.

– Kaivosalan asiantuntijoiden lisäksi tarvitsemme myös muiden alojen osaajia, kuten tradenomeja ja eri alojen insinöörejä. Tavoitteemme on myös omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että nuoret voivat opiskella täällä pohjoisessa ja Pohjois-Suomi säilyisi elinvoimaisena, Saarijärvi sanoo ammattikorkeakoulun tiedotteessa.

Ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen kertoo, että Lapin kaivosteollisuus ja Agnico Eagle on ammattikorkeakoululle tärkeä yhteistyökumppani kaivannaisalan koulutuksen ja tutkimustoiminnan kehittämisessä.

Lapin ammattikorkeakoulun varainhankinnasta vastaava johtaja Leena Alalääkkölä sanoo, että lahjoituksia on nyt yhteensä noin 420 000 euroa.

– Keräyslupa on voimassa ensi vuoden loppuun mutta opetusministeriön vastinraha tulee tämän vuoden loppuun kerättyjen lahjoitusten perusteella. Ministeriö myöntää yhden euron jokaisesta kerätystä eurosta, Alalääkkölä sanoo.

Suurimman yksittäisen lahjoituksen tekivät Lapin osuuspankit, jotka antoivat 100 000 euroa ammattikorkeakoululle vuosi sitten.