Teatterit menettivät yleisöään Lappeenrannassa ja Imatralla

Yhteistuotannot innostivat Lappeenrannan kaupunginteatterin yleisöä, mutta se ei riittänyt nostamaan katsojalukuja. Imatralla jouduttiin perumaan esityksiä.

teatteritaide
Lappeenrannan kaupunginteatteri Villit vuodet
Yksi Lappeenrannan kaupunginteatterin eniten huomiota saaneista esityksistä oli Vexi Salmen elämästä kertova Villit vuodet.Jere Lauha / eKarjala kuvapankki

Etelä-Karjalassa teatterit ovat menettäneet yleisöään tänä vuonna.

Lappeenrannan kaupunginteatterissa kävi tänä vuonna yhteensä lähes 31 500 katsojaa, kun viime vuonna katsojia oli noin 34 900.

Myös Teatteri Imatran katsojamäärä laski. Kaikissa Teatteri Imatran esityksissä kävi tänä vuonna vajaat 21 000 katsojaa. Viime vuonna yleisöä oli reilut 28 000.

Teatteri Imatran teatterinjohtaja Timo Rissanen arvelee heikentyneiden katsojalukujen syyksi kymmentä peruttua esitystä, jotka johtuivat sairaustapauksista ja kesäteatterin kuumasta säästä.

– Kävijämäärä on avajaisvuoteen verrattuna pienempi, mikä johtunee tietysti osin aina avajaisiin liitetystä hypetyksestä, mutta myös peruutetuista esityksistä, Rissanen sanoo.

Yhteistuotannot innostavat yleisöä

Lappeenrannan kaupunginteatterin suuren näyttämön keskimääräinen täyttöaste oli ilman vierailunäytöksiä 56 prosenttia ja pienen näyttämön 63 prosenttia.

Suurella näyttämöllä katsojia innostivat esimerkiksi sanoittajalegenda Vexi Salmen elämästä kertova Villit vuodet ja Lappeenrannan Tanssiopiston yhteistyössä tuotettu Pähkinänsärkijä – Klaaran ja Nikolaksen tarina.

Yhteistuotannot näyttävät keräävän yleisöä. Pienellä näyttämöllä yleisöä vetivät esimerkiksi Teatteri Kesyn kanssa tehty yhteistuotanto Piirakan paluu 6 sekä Lappeenrannan Tanssiteatterin kanssa toteutettu Sudenmorsian.