Kainuulainen seikkailu-urheilutapahtuma kasvoi maailman suurimmaksi – ensi vuonna nähdään maisemia, jotka ovat paikallisillekin tuntemattomia

Lost in Kainuu -tapahtuma järjestetään ensi vuonna Paltamon Kivesvaaralla.

Paltamo
Kivesvaaran luminen maisema
Yksi seikkailu-urheilutapahtuman tavoitteista on esitellä kilpailijoille Kainuun maisemia. Jonna Karjalainen / Yle

Lost in Kainuu -tapahtuma järjestetään syksyllä 2019 Paltamon Kivesvaaralla Jättiläisenmaassa. Tapahtumapäällikkö Jukka Liuhan mukaan tapahtuma on kasvanut maailman suurimmaksi kaksipäiväiseksi seikkailu-urheilutapahtumaksi. Joukkueiden määrä kasvoi viime vuodesta 70–80 henkilöllä.

– Venäjällä järjestettävä Red Fox Adventure on lähellä samaa, mutta siinäkään joukkuemäärä ei ole yhtä iso kuin meillä. Tänä syksynä Hossassa oli mukana 225 joukkuetta ja 500 seikkailijaa.

Vuodesta 2011 järjestetty tapahtuma kiertää nykyisin ympäri Kainuuta. Jukka Liuha kertoo, että tulevanakin vuonna Paltamossa liikutaan laajalla alueella, mutta Kivesvaaran Jättilaisenmaa on tapahtuman ydinpaikka.

– Tavoitteena on näyttää kilpailijoille hienoja kainuulaisia vaaramaisemia. Aika moni tulee yllättymään siitä, minkälaisia paikkoja tulemme löytämään. Moni kainuulainenkaan ei niistä tiedä, Liuha sanoo.