Rannikkojääkäreiden maihinnousuveneitä remonttiin – hinta 13 miljoonaa euroa

Peruskorjauksessa muun muassa vaihdetaan veneiden moottorit, matkustajien penkit ja navigointilaitteistot.

Merivoimien alukset
Jurmo maihinnousuvene
Jurmo-veneAOP

Puolustusvoimien Jurmo-luokkaan kuuluvia maihinnousuveneitä menee remonttiin. Puolustusministeriö tiedotti asiasta perjantaina.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) on valtuuttanut puolustusvoimat tekemään hankintasopimuksen alusten peruskorjauksesta puolustusvoimien kalustohuoltajan Millog Oy:n kanssa.

Maihinnousuveneiden peruskorjaushanke kuuluu meripuolustuksen taistelujärjestelmän kehittämisohjelmaan.

Sarjan ensimmäisen veneen peruskorjaamisesta päätettiin jo joulukuussa 2016. Nyt tehdyllä päätöksellä korjataan 16 maihinnousuvenettä, mutta puolustusvoimilla on myös optio neljän lisäaluksen peruskorjaukseen myöhemmin.

Peruskorjauksessa muun muassa vaihdetaan veneiden moottorit, matkustajien penkit ja navigointilaitteistot. Myös alusten alumiinirakenteiset rungot korjataan. Veneiden suorituskyky ei muutu remontin jälkeen.

Hankinnan kokonaisarvo on noin 13 miljoonaa euroa. Peruskorjattujen alusten toimitukset on suunniteltu vuosille 2019–2022.

Jurmo-alusluokkaan kuuluu kaikkiaan 38 venettä. Veneet on valmistanut suomalainen Marine Alutech. Merivoimat tilasi yhtiöltä pääosan veneistä 2000-luvun alussa.

Veneet ovat käytössä pääsääntöisesti Uudenmaan prikaatissa rannikkojääkärikoulutuksessa. Aluksilla mahdollistetaan miehistön nopea maihinnousu. Veneiden nopeus on 35 solmua, ja niillä pystytään kuljettamaan yli 20 sotilasta.