Oulun seksuaalirikoksista epäillyn miehen kuva on julkaistu Euroopan etsityimpien rikollisten listalla

Oulun poliisin rikosylikomisario Markus Kiiskinen kertoo, että Oulun seksuaalirikostutkintaa jatketaan koko joulun ajan.

seksuaalirikokset
Poliisi
Ella Kiviniemi / Lehtikuva

Oulun seksuaalirikosvyyhdissä epäillyn ulkomaalaistaustaisen miehen kuva on julkaistu Europolin ylläpitämällä EU-alueen etsintäkuulutettujen listalla. Kyseiselle listalle (siirryt toiseen palveluun) laitetaan poliisin eniten etsimät rikolliset.

Oulun poliisin rikosylikomisario Markus Kiiskisen mukaan KRP julkaisi kuvan Oulun poliisin pyynnöstä.

Epäilty otettiin viime viikolla Saksassa kiinni mahdollisesti laittoman maahantulon takia. Siinä vaiheessa, kun epäillystä annettiin eurooppalainen pidätysmääräys, hänet oli ehditty vapauttaa.

Miehestä ei ole havaintoja sen jälkeen, kun Saksan poliisi päästi miehen vapaaksi viime viikolla.

Sisäministeri Kai Mykkänen kertoi aikaisemmin tällä viikolla Ylelle, että nyt on syytä selvittää, toimivatko viranomaiset oikein, kun Oulun seksuaalirikosvyyhtiin liittyvästä epäillystä ei heti alun perin annettu eurooppalaista pidätysmääräystä.

Kiiskinen kertoo, että Oulun epäiltyjen seksuaalirikosten tutkinta jatkuu koko joulun yli.

Useita epäiltyjä seksuaalirikoksia

Oulussa on tutkinnassa kaikkiaan viisi tänä vuonna ilmi tullutta epäilyä, joissa seksuaalirikoksen epäilty on ulkomaalaistaustainen tai epäiltynä on useita ulkomaalaistaustaisia. Kaikissa tapauksissa uhri on alaikäinen tyttö. Tästä jutusta voit lukea tarkemmin sen, mitä seksuaalirikosepäilyistä tiedetään tällä hetkellä.

Saksassa tehty kiinniotto ja vapauttaminen liittyvät epäilyyn pitkäkestoisesta hyväksikäyttötapauksesta, josta epäillään yhteensä kahdeksaa miestä.

Poliisi otti marraskuun lopussa kiinni seitsemän miestä epäiltynä seksuaalirikoksista. Miesten epäillään törkeästi hyväksikäyttäneen alle 15-vuotiasta kantasuomalaista lasta. Neljää heistä epäillään myös törkeästä raiskauksesta. Kahta epäillään näiden nimikkeiden lisäksi vielä tytön pahoinpitelystä.

Lisäksi kaksi muuta alaikäiseen kohdistunutta epäiltyä seksuaalirikosta ovat tapahtuneet Oulussa Tuiran kaupunginosassa. Molemmat epäillyt rikokset ovat tapahtuneet 17. marraskuuta ulkona.

Toista niistä tutkitaan lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä, toista tapausta tutkitaan puolestaan törkeänä raiskauksena ja törkeänä seksuaalisena hyväksikäyttönä.

Pitkään kestäneen epäillyn seksuaalirikostapauksen ja Tuiran epäiltyjen seksuaalirikosten lisäksi poliisi tutkii kahta erillistä epäiltyä tapausta, jotka eivät poliisin mukaan liity aikaisempiin epäiltyihin tapauksiin. Molemmat teot tapahtuivat marras-lokakuussa.

Lue myös:

"Herättää jo kysymyksiä siitä, mistä nyt on kysymys" – Kertaamme, mitä tiedämme Oulun seksuaalirikosepäilyistä

Yle selvitti: Tällaisia ovat Oulun seksuaalirikoksista epäillyt

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus