Hyppää sisältöön

IS: Aku Louhimies tehnyt poliisille tutkintapyynnön Ylestä

Tutkintapyynnössä on kyse väitteistä, joita Louhimies on halunnut Ylen keväällä julkaisemassa jutussa saada oikaistua.

Aku Louhimies Kuva: Roni Rekomaa / AOP

Ohjaaja Aku Louhimies on jättänyt Helsingin poliisille tutkintapyynnön, jossa pyydetään poliisia selvittämään, ovatko Yle, Ylen päätoimittaja Jouko Jokinen ja opintovapaalla oleva toimittaja Sara Rigatelli syyllistyneet törkeään kunnianloukkaukseen ja päätoimittaja päätoimittajarikkomukseen, kertoo Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

IS kirjoittaa, että Louhimies on päätynyt tutkintapyynnön jättämiseen sen jälkeen, kun Rigatelli oli tarkastanut Britannian yleisradioyhtiöstä BBC:stä vinkkiä Louhimiehen roolista brittiläisessä tv-sarjassa välittäkseen tiedon eteenpäin Ylen uutistoimitukseen.
Yhteydenoton jälkeen Louhimiehen pesti BBC:n tilaamassa sarjassa päättyi.

IS:n mukaan tutkintapyynnössä on kyse väitteistä, joita Louhimies on halunnut Rigatellin keväällä Ylelle kirjoittamassa jutussa saada oikaistua.

Päätoimittaja Jokinen kirjoitti lokakuussa, että Louhimiehen oikaisuvaatimus käsiteltiin erittäin perusteellisesti eivätkä mitkään lisätarkistukset osoittaneet jutun tietoja virheellisiksi.

Louhimies ja hänen asianajajansa Riitta Leppiniemi eivät ole halunneet kommentoida tutkintapyyntöä IS:lle. Jokinen sai kuulla asiasta ensimmäisen kerran IS:ltä eikä kommentoi sitä tässä vaiheessa.

Pääsääntöisesti keskustelua ei avata oikeus- ja poliisiasioita käsittelevissä artikkeleissa.

Juttua korjattu kello 17.58: Rigatelli on opintovapaalla, ei virkavapaalla.