Pohjoismaalaisten naisten murhat Marokossa: Isis-kannattajat jakoivat mestausvideota sosiaalisessa mediassa

Marokon pääkaupungissa järjestetään lauantaina sekä Norjan että Tanskan suurlähetystöjen edessä muistotilaisuudet uhreille.

Isis
Atlaksen vuoristoa kuvattuna Imlilin kylältä 18. joulukuuta.
Atlas-vuoristoa kuvattuna Imlilin kylältä 18. joulukuuta.AFP

Terrorijärjestö Isisin kannattajien epäillään murhanneen alkuviikosta tanskalaisen ja norjalaisen naisen Marokon Atlas-vuoristossa.

Pian murhien jälkeen Isisin kannattajat jakoivat sosiaalisessa mediassa videota, jossa ilmeisesti toinen uhreista mestataan. Videolla mestaajan kuullaan ilmoittavan, että kyseessä on kosto tapahtumista Syyrian Hajinissa.

Syyrian itäosissa sijaitseva Hajinin kaupunki on ollut Isis-taistelijoiden hallussa, mutta Yhdysvaltain tukemat joukot valtasivat kaupungin kuluneella viikolla.

Norjan poliisi on tutkinut videota ja uskoo sen olevan aito, kertoo BBC (siirryt toiseen palveluun).

Murhista epäiltynä on otettu kiinni yhteensä 13 ihmistä. Marokkolaisviranomaisten mukaan ainakin neljä heistä esiintyy Isis-lipun kanssa toisella videolla, joka oli kuvattu ennen murhia.

Marokon kartta
Yle Uutisgrafiikka

24- ja 28-vuotiaat naiset olivat olleet vaellusretkellä Pohjois-Afrikan korkeimman vuoren Toubkalin maastossa. Heidät löydettiin teltasta syrjäiseltä vuoristoalueelta noin 10 kilometrin päässä Imlilin kylästä. Kylästä lähtee vaellus- ja kiipeilyreittejä kohti Jebel Toukalia, joka on Pohjois-Afrikan korkein huippu.

Norjalaisyliopistossa opiskellut kaksikko oli saapunut Marokkoon kuukauden mittaisen lomansa ajaksi.

Marokon pääkaupungissa Rabatissa on määrä järjestää lauantaina sekä Norjan että Tanskan suurlähetystöjen edessä muistotilaisuudet uhreille.

Aiheesta lisää:

Islamisteja epäillään norjalaisen ja tanskalaisen naisen Marokossa tapahtuneista murhista – epäillyt otettu kiinni

Morocco tourist murders: Video appears genuine - Norway police (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AFP, AP