Lentoliikenne avattu Gatwickin kentällä jälleen lyhyen tauon jälkeen

Britannian poliisin mukaan mikään ei viittaa siihen, että Gatwickin kenttää riivaavassa lennokkihäirinnässä olisi kyse terrorismista.

Lontoon Gatwickin lentoasema
Matkustajia odottamassa lentotietoja Gatwickin lentokentällä perjantaina.
Matkustajia odottamassa lentotietoja Gatwickin lentokentällä perjantaina.Facundo Arrizabalaga / EPA

Lentoliikenne on avattu taas Lontoon Gatwickin lentokentällä sen jälkeen, kun lennot jouduttiin keskeyttämään illalla hetkeksi epäillyn lennokkihavainnon vuoksi.

Kenttä saatiin avattua aamulla liikenteelle, kun se oli ollut suljettuna yli vuorokauden alueella lennätettyjen lennokkien vuoksi. Lennokkihavaintoja kentän läheisyydessä oli jopa 50.

Britannian liikenneministeri Chris Grayling kertoi aiemmin päivällä, että lentojen turvaamiseksi Gatwickin kentältä on käytetty armeijan teknologiaa.

– Olemme erilaisilla toimilla varmistaneet lentoturvallisuuden, osa näistä on luonteeltaan sotilaallisia, kertoi Grayling BBC:n haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

Britannian poliisin mukaan mikään ei viittaa siihen, että lennokkien häirinnässä olisi kyse terrorismista. Poliisi ei myöskään epäile vieraan vallan sekaantuneen lentoliikenteen häiritsemiseen.

Poliisi ei ole ottanut kiinni ketään tapaukseen liittyen, mutta sillä on oman ilmoituksensa mukaan useita potentiaalisia epäiltyjä.

Gatwick on Heathrow’n jälkeen Britannian vilkkain lentokenttä. Sen sulkeminen yli vuorokaudeksi hankaloitti jopa 120 000 joulumatkailijan suunnitelmia, kun lentoja peruttiin ja käännytettiin eri lentokentille.

Muita artikkeleita aiheesta:

Gatwickiltä Lappiin saapuneet brittimatkailijat huojentuneita joulun pelastumisesta: "Meillä oli kauhea stressi eilen, meneekö joulu pilalle ja pääsemmekö isovanhempia katsomaan"

Voisivatko droonit sekoittaa lentoliikenteen myös Helsinki-Vantaalla? Lontoossa näin tapahtui – 9 kysymystä lennokkien riskeistä

Brittiministeri lennokkihyökkäyksestä Gatwickin lentokentälle: Tämä on uudenlainen uhka, johon on varauduttava

Lähteet: Reuters, AFP