1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentoliikenne

Perjantain jäinen sää vaikuttaa edelleen Helsinki-Vantaalla – myöhästymisiä ja peruutuksia tulossa

Valtaosan lennoista odotetaan palautuvan normaaliksi huomisen aikana.

lentoliikenne
Joulun menoliikennettä Helsinki-Vantaan lentokentällä 21. joulukuuta
Joulun menoliikennettä Helsinki-Vantaan lentokentällä 21. joulukuuta.Teemu Salonen / Lehtikuva

Perjantain jäätävä tihkusade ja sen aiheuttamat lentojen viivästykset heijastuvat lentoliikenteeseen vielä tänään lauantaina ja huomenna sunnuntaina Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Viestintäkoordinaattori Mari Kanerva Finaviasta kertoo, että useissa sekä palaavissa että lähtevissä lennoissa on edelleen ja tulee olemaan viivästyksiä tai peruutuksia. Hänen mukaansa lauantaina eniten myöhässä ovat iltapäivällä Aasiasta palaavat kaukolennot.

Kanerva ei osaa sanoa tarkemmin, kuinka paljon lennot viivästyvät tai montako lentoa joudutaan mahdollisesti perumaan. Valtaosan lennoista odotetaan palautuvan normaaliksi huomisen aikana.

– Ihmisiä on ollut paljon liikenteessä, niin totta kai myöhästymiset ovat olleet todella ikävä juttu heille. Olemme tietysti tosi pahoillamme tästä tilanteesta, Kanerva sanoo.

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että yhtiön lennoilla suurin osa viivästyksistä on luokkaa tunnista kahteen. Finnairin lentojen myöhästymiset vaikuttavat lauantaina ainakin 1 300 ihmisen matkantekoon.

Jäiset olosuhteet vaikuttavat Helsinki-Vantaan lentoasemalla monella tavalla. Muun muassa koneiden moottoreita on täytynyt sulattaa ja jäinen asemataso hidastaa toimintoja.

Lue myös:

Jäätävä tihku viivästytti lentoliikennettä – Maanteillä joulun menoliikenne "kesäperjantaita rauhallisempi"

Lue seuraavaksi