Herätys: Syntyvyyden lasku sekoittaa asuntokauppaa, YouTube-tähti irvailee Putinille, vuoden perheterapeutti neuvoo uusperheitä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
valkotiilisen omakotitalon seinää
AOP

Kymmeniä kuollut tsunamiin Indonesiassa

Indonesiassa ainakin 60 ihmistä on kuollut tsunamin iskettyä maihin. Onnettomuudessa on loukkaantunut lähes 600 ihmistä, kateissa on kymmeniä ja useita kymmeniä rakennuksia on vahingoittunut. Tsunami iski rantaan Jaavan ja Sumatran saarten välisessä Sundansalmessa, joka yhdistää Jaavanmeren ja Intian valtameren toisiinsa.

Miten ison asunnon saa kaupaksi, kun syntyvyys laskee koko ajan?

Asunnon omistajien kannattaa alkaa totutella ajatukseen, että asunnosta ei myytäessä saa enää omiaan pois. Jos syntyvyyden lasku jatkuu tuoreen väestöennusteen mukaisesti, laskee sekä lasten että lapsiperheiden lukumäärä Suomessa. Pitkään muuttotappiota tehneissä kunnissa isot perheasunnot ovat tulevaisuudessa entistä vaikeampia myytäviä. Tulevaisuudessa nykyistä suurempi osa perheistä tulee asumaan pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvavissa kaupungeissa.

Kuvakaappaus YouTube-sivustolta
Kuvakaappaus Russia Not Todayn jaksosta, jossa käsitellään vuotta 2018.YouTube

YouTube-tähti nauraa Putinille internetissä, koska siellä se on mahdollista

Vitali Kosarev tahtoo tuoda amerikkalaistyyppisen poliittisen satiirin Venäjälle. Ensimmäinen askel on jo otettu YouTubessa. Kosarev irvailee videoillaan Vladimir Putinille, mutta tietää myös, mitkä ovat naurun rajat Venäjällä.

Pulkkamäki.
Jarno Kuusinen / AOP

Joululoma on loistava hetki pitää perhepalaveri

Uusperheissä rakastumisen ja onnen tunteiden lisäksi perheenjäsenet voivat käydä kukin omaan tahtiinsa läpi myös erosurua. Joululoma on hyvä mahdollisuus tiivistää uusperheenkin välejä. Reseptinä siihen on tunteiden tunnistaminen, sanoo vuoden perheterapeutti Pekka Larkela.

Arkkipiispa Tapio Luoma viettää ensimmäistä jouluaan virassaan ja Turussa
Arkkipiispa Tapio Luoma viettää ensimmäistä jouluaan virassaan ja Turussa.Minna Rosvall / Yle

Elämänmenon arvaamattomuus hämmentää arkkipiispa Tapio Luomaa

Arkkipiispa Tapio Luoma haluaa valaa uskoa arvaamattomien tapahtumien keskellä. Arkkipiispan viran ensimmäiset kuukaudet ovat kuluneet kiireisissä merkeissä. Ensimmäistä Turun-joulua saapuu viettämään kolme aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi.

Talvinen pakkassää jatkuu

Sunnuntain sää on suuressa osaa maata poutainen. Päivän aikana pilvipeite rakoilee maan länsi- ja pohjoisosassa, mutta Keski- ja Pohjois-Lapissa sekä maan itäosassa on pilvistä ja heikko lumisade on mahdollista. Lämpötila on -5 ja -18, pohjoisessa -15 ja -25 asteen välillä. Ajokeli muuttuu huonoksi lumisateen sekä pöllyävän lumen vuoksi, ja onnettomuusriski on kohonnut.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.