Uudenmaan päivystysapunumero ruuhkautui taas – "Puheluiden määrä on ylittänyt kaikki arviot"

Lauantaina aamupäivällä alkanut ruuhka ehti hellittää illan ja yön ajaksi, mutta päivän valjettua soittoja on tullut runsaasti.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Päivystys -kyltti keskussairaalan edustalla.
Ismo Pekkarinen / AOP

Uudenmaan alueella palvelevan päivystysavun puhelinnumero 116 117 on jälleen ruuhkautunut.

Päivystysavusta vastaava HUS Akuutti tiedotti sunnuntaina, että paikalle on hälytetty lisää henkilökuntaa purkamaan ruuhkaa.

– Olemme pahoillamme tilanteesta, puheluiden määrä on ylittänyt kaikki arviot, kertoo ylilääkäri Leena Soininen HUS Akuutista.

Vastausajat alkoivat venyä eilen lauantaina aamupäivällä. Takaisinsoittopalvelun viive oli pahimmillaan noin kolme tuntia.

Myöhään eilen illalla HUS Akuutti kertoi, että ruuhka oli saatu purettua. Tänä aamupäivänä palvelu alkoi taas takkuilla runsaiden puheluiden vuoksi.

Maksuttomaan päivystysapuun voi soittaa ennen hakeutumista päivystävälle poliklinikalle. Päivystysavusta saa myös neuvoja äkillisiin terveysongelmiin silloin, kun oma terveysasema on suljettu.

HUS Akuutti muistuttaa, että kiireellisissä tilanteissa voi hakeutua suoraan päivystykseen, ellei puhelinnumerosta saa vastausta kohtuullisessa ajassa.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa (esim. kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, äkillinen kouristelu) on aina syytä soittaa hätänumeroon 112.

Aiheesta aiemmin: Uudenmaan päivystysapunumeron ruuhka purettu