Tsunamin vesimassa vyöryi poikabändin keikalle Indonesiassa – rannalla järjestetyn konsertin viimeiset hetket tallentuivat videolle

Ainakin kolme Seventeen-bändin jäsentä sai surmansa ja kaksi muuta on kateissa tsunamin iskettyä kesken keikan rantalomakohteeseen.

hyökyaallot
Seventeen band Twitter sivu.
Indonesialainen Seventeen-bändi julkaisi Twitter-tilillään postauksen pyytäen rukoilemaan tsunamissa kadonneiden tai menehtyneiden bändin jäsenten puolesta.Kuvakaappaus Seventeen-yhtyeen Twitter-sivusta.

Indonesialainen pop-bändi Seventeen oli juuri esiintymässä Tanjung Lesungin rantalomakohteessa Jaavalla, kun ilta sai dramaattisen käänteen.

Tsunamin vesimuuri iskeytyi voimalla bändin takaa konserttitelttaan ja pyyhkäisi esiintyjät soittimineen lavalta.

Kaikkiaan tähän mennessä yli 200 ihmisen tiedetään kuolleen ja satojen loukkaantuneen, kun tsunamiaallot vyöryivät maihin Indonesian Jaavan ja Sumatran saarilla lauantai-iltana paikallista aikaa.

Sosiaalisessa mediassa levinneessä videossa näkyy, kuinka hetkeä ennen tsunamin iskeytymistä osa bändin yleisöstä tanssi lavan edessä, osa istui pöydissä hieman etäämpänä lavasta. Lavan murskautuessa veden voimasta yleisö yritti epätoivoisesti pakoon.

Myöhemmin bändin kyynelehtivä laulaja Riefian Fajarsyah julkaisi murheellisen videon Instagramissa. Hän kertoi bändin basistin ja kiertuemanagerin saaneen surmansa.

Fajarsyahin mukaan lisäksi kolme muuta bändin jäsentä ja hänen vaimonsa olivat kateissa. Myöhemmin yhtye kertoi myös bändin kitaristin löytyneen kuolleena.

– Loput meistä ovat onneksi turvassa, pikkuvammoista ja luunmurtumista huolimatta. Pyydän, rukoilkaa vaimoni Dylanin sekä Andin, Hermanin ja Ujangin pikaisen löytymisen puolesta, Fajarsyah sanoo.

Yksi bändin kiertuetyöntekijöistä kertoi selvinneensä tarrautumalla esiintymislavan reunaan. Hän sanoi olleensa vähällä hukkua veden pyyhkiessä hänen ylitseen.

Bändin Twitter-tilillä julkaistiin muistopostaus, jossa pyydettiin rukoilemaan useiden bändin jäsenten puolesta.