1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. droonit

Poliisi epäilee: Gatwickin dronehäiriköinti oli ehkä silkkaa harhaa?

Pidätetty ja myöhemmin vapautettu kaksikko ripustettiin häpeäpaaluun brittilehdissä.

droonit
Lentokoneita Lontoon Gatwickin lentokentällä.
Andy Rain / EPA

Lontoon Gatwickin lentokentän toimintaa droneilla häirinneestä henkilöstä tai henkilöistä ei ollut sunnuntaina edelleenkään tietoa. Poliisi myönsi pitävänsä mahdollisena sitäkin vaihtoehtoa, ettei mitään dronelennätystä todellisuudessa tapahtunutkaan.

Kaikki lähes 70 ilmoitusta dronejen liikkeistä kentän lähistöllä perustuvat silminnäkijöiden havaintoihin. Havaintoja tekivät niin yleisön jäsenet kuin kentän henkilökunta ja poliisit. Dronejen lennättäjistä ei vain ole löytynyt jälkeäkään.

Poliisi vapautti miehen ja naisen, jotka pidätettiin epäiltyinä lentoliikenteen häirinnästä. Sussexin poliisin mukaan kaksikkoa ei epäillä mistään rikoksesta.

– Tutkintamme jatkuu näistä teoista vastuussa olevien löytämiseksi, ja seuraamme useita tutkintalinjoja, Sussexin poliisipäällikkö Jason Tingley sanoi poliisin tiedotteessa.

Poliisi otti kiinni 47-vuotiaan miehen ja 54-vuotiaan naisen myöhään perjantai-iltana. Kaksikko on kotoisin Crawleyn kaupungista Gatwickin lentoaseman läheltä.

Ennen kuin he pääsivät vapaaksi joutuivat he kuitenkin rajuun julkiseen ryöpytykseen. Useat brittilehdet julkaisivat heidän nimensä ja kuvansa.

– Ovatko nämä ne ääliöt, jotka pilasivat joulun? kirjoitti Mail on Sunday -lehti.

Kaksikko oli pidätetty poliisin saaman vihjeen perusteella. Miehen kerrottiin harrastavan pienoishelikoptereita. Hänen työpaikkansa esimies kertoi kuitenkin miehen olleen töissä aikoina kun epäilty häirintä tapahtui.

Häirikön käräyttäjälle luvassa palkkio

Gatwickin lentoaseman operaattori Gatwick Airport Limited on luvannut 50 000 punnan (56 000 euron) suuruisen palkkion tiedoista, jotka johtavat lentoaseman toimintaa häirinneiden pidätykseen.

Kentän läheltä on löytynyt rikkoontunut drone, jonka mahdollisia yhteyksiä häirintään tutkitaan.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi