Pitkäripainen auki ensi kertaa jouluaattona – vilinää riitti ainakin Helsingin keskustan Alkoissa

Alkot palvelivat asiakkaita tänä vuonna ensimmäistä kertaa jouluaattona.

jouluaatto
Ihmisiä menossa Alkoon jouluaattona.
Helsingin Arkadian myymälän ovi kävi tiuhaan jouluaattona.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Ainakin Helsingin keskustassa riitti vilinää Alkossa jouluaattona. Alkot saivat olla ensi kertaa auki jouluaattona aamuyhdeksästä puoleen päivään.

Kampin kauppakeskuksen pienessä Alkossa oli kello yhdentoista aikaan käytävillä parisenkymmentä ihmistä ja kahdella kassalla jonot.

– Molemmat kassat on pidetty auki koko päivän ja jo ennen yhdeksää oli muutama ihminen odottamassa ovien avautumista, kertoi palvelupäällikkö Mira Karhu STT:lle.

Töissä oli Kampin liikkeessä aattona viisi työntekijää. Yhtä vilkasta on ollut Karhun mukaan hänen vastuullaan olevassa toisessa Alkossa Helsingin keskustan Sokoksella. Hyllyistä liikkuvat erityisesti glögi ja punaviinit, Karhu kertoi.

Myös esimerkiksi Vantaalla useista Alkoista olivat glögit kokonaan loppu jo perjantaina.

Myymälät pysyvät suljettuina joulupäivänä sekä tapaninpäivänä. Uusi alkoholilaki tuli voimaan kuluneen vuoden alkupuolella. Uusi laki näkyi Alkon myymälöiden aukioloajoissa jo pääsiäisenä, kun myymälät olivat ensimmäistä kertaa auki pääsiäislauantaina. Lain myötä myös myymälöiden sulkemisaikoja on voitu myöhentää iltakahdeksasta yhdeksään.

Aikaisemmin Alkot ovat olleet auki esimerkiksi juhannusaattoina sekä uudenvuodenaattoina.