Yhdysvaltalaista näyttelijää Kevin Spaceya vastaan on nostettu syyte seksuaalisesta ahdistelusta

Spaceyn epäillään ahdistelleen teini-ikäistä ravintolassa heinäkuussa 2016.

seksuaalinen väärinkäytös
Näyttelijä Kevin Spacey
Näyttelijä Kevin Spacey Andy Rain / EPA-EFE

Yhdysvaltalaista näyttelijää Kevin Spaceyta vastaan on nostettu syyte seksuaalisesta ahdistelusta, kertoo yhdysvaltalaismedia.

Syytteet liittyvät tapaukseen, jossa Spaceyn epäillään seksuaalisesti ahdistelleen teini-ikäistä ravintolassa heinäkuussa 2016, syyttäjät kertovat.

Syyttäjät eivät nimenneet epäillyn tapauksen uhria, mutta entinen uutisankkuri Heather Unruh kertoi viime vuonna lehdistötilaisuudessa, että poliisi tutkii tapausta, jossa Spaceyn epäillään ahdistelleen hänen 18-vuotiasta poikaansa baarissa heinäkuussa 2016.

Unruhin mukaan Spacey oli ostanut 18-vuotiaalle useita drinkkejä ja sen jälkeen työntänyt kätensä humalaisen 18-vuotiaan housuihin ja kosketellut tätä.

Unruhin mukaan hänen poikansa oli mennyt paniikkiin ja jäätynyt. Kun Spacey lähti vessaan, 18-vuotias lähti juhlista isoäitinsä kotiin, jossa nuorukainen kertoi tapahtumista siskolleen.

Spaceyn on määrä tulla oikeuden eteen tammikuun 7. päivänä.

Ensimmäiset epäilyt Spaceyn seksuaalisesti epäsopivasta käytöksestä tulivat julkisuuteen, kun näyttelijä Anthony Rapp kertoi Spaceyn käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväkseen vuonna 1986, kun Rapp oli vasta 14-vuotias.

Oscar-palkittu Spacey tunnetaan muun muassa televisiosarjasta House of Cards. Spacey sai potkut sarjasta ahdisteluepäilyiden tultua julki.

Lähteet: AFP