Joulua vietetty pääosin rauhallisesti, poliisilla enimmäkseen tavanomaisia tehtäviä

Helsingissä tutkitaan jouluyönä ilmi tullutta henkirikosta.

turvallisuus
Joulun rauhaa.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Joulunvietto on sujunut tähän mennessä pääosin rauhallisesti. Poliisilaitoksilta eri puolilta Suomea kerrotaan, että tehtävät ovat olleet enimmäkseen joulunajalle tyypillisiä: kotihälytyksiä, pahoinpitelyjä ja rattijuopumuksia.

Esimerkiksi Helsingissä poliisilla oli tehtäviä viime joulua enemmän. Yleisjohtaja, komisario Esa Pennanen kertoi tiistaiaamuna, että tehtäviä oli kertynyt runsaat 140 eli kymmenisen prosenttia enemmän kuin edellisenä jouluyönä. Pennasen mukaan määrä vastaa suunnilleen normaalia arkiyötä.

Jouluyönä poliisin tietoon tuli myös yksi vakavampi rikos. Arabianrannan kaupunginosassa tutkitaan yksityisasunnossa tehtyä henkirikosta. Helsingin poliisi tiedotti myöhemmin aamulla, että tapausta tutkitaan alakouluikäisen pojan murhana.

Myös Sisä-Suomen poliisin alueella sekä Oulussa, Kemissä ja Rovaniemellä poliisi kertoo yön olleen vilkas.

Lounais-Suomen poliisi kuvailee jouluyön sujuneen normaalin talviviikonloppuyön tapaan. Komisario Marko Luotonen kertoi tiistaiaamuna, että Satakunnassa Kankaanpäässä puolestaan yksi ihminen loukkaantui puukotuksessa. Naisen epäillään puukottaneen yksityisasunnossa miestä, joka loukkaantui poliisin mukaan vakavasti.

Uutista on päivitetty klo 10.24: Lisätty poliisin myöhemmin kertoma tieto, että Arabianrannan tapausta tutkitaan epäiltynä murhana.