1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Libya

Itsemurhahyökkäys Libyan ulkoministeriöön

Hyökkääjät surmasivat ainakin kolme ihmistä, joiden joukossa oli ulkoministeriön osastopäällikkö.

Libya
Paloauto Libyan ulkoministeriön edessä Tripolissa.
Libyan ulkoministeriö hyökkäyksen jälkeen 25. joulukuuta.Mahmud Turkia / AFP

Libyan ulkoministeriöön on hyökätty maan pääkaupungissa Tripolissa, kertovat Libyan viranomaiset.

Hyökkäys alkoi autopommin räjäytyksellä rakennuksen ulkopuolella. Tämän jälkeen kaksi terroristia pääsi tunkeutumaan ulkoministeriön sisään.

Toinen sisään päässeistä laukaisi räjähteensä rakennuksen toisessa kerroksessa. Toisella hyökkääjällä räjähteet oli pakattu matkalaukkuun, joka ilmeisesti räjähti ennenaikaisesti. Kolmas hyökkääjä ammuttiin rakennuksen ulkopuolella.

Hyökkääjät surmasivat ainakin kolme ihmistä. Loukkaantuneita on yksitoista, kertoo maan terveysministeriö. Kuolleiden joukossa on ulkoministeriön osastopäällikkö.

Silminnäkijöiden mukaan ulkoministeriöstä nousee savua.

Tekijöistä tai heidän motiiveistaan ei ole tällä hetkellä tietoa, mutta viranomaiset kuvaavat heitä valtiollisella tv-kanavalla terroristeiksi. Libyan turvallisuuslähteet kertovat uutistoimisto Reutersille epäilevänsä terroristijärjestö Isisiä, mutta maassa on useita muitakin aseellisia ryhmittymiä.

Kaksi hallitusta on kilpaillut Libyan vallasta siitä lähtien, kun diktaattori Muammar Gaddafi syöstiin vallasta keväällä 2011. Isis käytti valtataistelua hyväkseen ja valloitti rannikkokaupunki Sirten vuonna 2015. YK:n tukeman hallituksen joukot ovat vallanneet kaupungin takaisin, mutta maassa on paljon islamistitaistelijoita.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi