Jo toinen siirtolaislapsi kuoli Yhdysvaltojen rajaviranomaisten huostassa

Kaksi guatemalalaislasta on kuollut kuukauden sisään tultuaan Meksikon ja Yhdysvaltain rajalle.

siirtolaisuus Yhdysvaltoihin
Kolme lasta katselee metallisten tankojen läpi, toisella puolella vihreäasuisia miehiä.
Siirtolaislapsia Meksikon ja Yhdysvaltojen välisellä raja-aidalla. Yhdysvallat ei päästä ihmioikeustarkkailjoita seuraamaan USA:n toimintaa, jonka seurauksena siirtolaisperheiden jäsenet erotetaan toisistaan.David Peinado / EPA

8-vuotias guatemalalaispoika on kuollut Yhdysvaltain rajaviranomaisten huostassa, kertoo Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitos (CBP).

Yhdysvaltalaisviranomaiset olivat ottaneet pojan ja tämän isän säilöön 24. joulukuuta Meksikon ja Yhdysvaltain rajalla. Tuolloin rajavartija oli havainnut, että poika oli sairaan oloinen.

Kaksikko kuljetettiin sairaalaan Alamogordoon New Mexicon osavaltioon, missä 8-vuotiaan todettiin kärsivän kuumeesta ja flunssasta. Poika päästettiin pois sairaalasta, mutta myöhemmin illalla hän oli alkanut oksennella. Lapsi kiidätettiin uudelleen sairaalaan, missä hän menehtyi myöhemmin.

Tulli- ja rajavartiolaitos tutkii asiaa ja kertoo ilmoittavansa lisätietoja myöhemmin.

Kyseessä on kuukauden sisään jo toinen siirtolaislapsen kuolintapaus Meksikon ja Yhdysvaltain rajalla. Guatemalasta kotoisin oleva 7-vuotias tyttö kuoli joulukuun 8. päivänä, kun hän oli ollut rajaviranomaisten hallussa alle 48 tuntia.

Siirtolaisten kohtelua valvova YK:n tarkkailija on vaatinut itsenäistä ja perusteellista tutkintaa siirtolaistytön tapauksesta. YK:n tarkkailijan Felipe Gonzalez Moralesin mukaan valtion täytyy taata ihmisten, etenkin lasten, oikeuksien toteutuminen, jos nämä ovat viranomaisten hallussa.

Lähteet: Reuters, AP