Paluu joulunvietosta vilkastunut – Kakkostiellä sattunut säiliörekkaonnettomuus on hidastanut liikennettä

Tapaninpäivän sää on poutainen ja pakastuva, kelivaroituksia ei ole voimassa.

Joululiikenne
Joulun menoliikennettä.
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Tämän vuoden viimeistä joulunpyhää vietetään laajalti poutaisessa ja aurinkoisessakin säässä. Monelle tapaninpäivä merkitsee paluuta joulunvietosta, ja perinteiseen tapaan liikenne teillä on lisääntynyt iltapäivällä.

Kakkostiellä liikennettä on haitannut Kokemäellä sattunut säiliörekkaonnettomuus, jonka vuoksi liikenne on jouduttu ohjaamaan kiertotietä. Tieliikennekeskuksen mukaan onnettomuus on hidastanut liikennettä, mutta onnettomuuspaikka on pystytty kohtuudella kiertämään.

– Ennen puoltapäivää alkoi vilkastua. Ei ole mitään ruuhkaa tällä hetkellä, ja toivotaan, ettei tulekaan. Ennustaisin, että liikenne lisääntyy ja jatkuu tasaisesti pitkälle iltaan, sanoi liikennepäivystäjä Marja Sillanpää Tieliikennekeskuksesta kello 13:n jälkeen.

Vilkkaimmat väylät ovat Sillanpään mukaan Kolmostie, Nelostie ja Ysitie Keski-Suomesta Tampereelle. Joulupäivänä ajokeli oli sateiden ja lauhtumisen takia huono koko maassa, mutta tapaninpäivälle kelivaroituksia ei ole annettu mihinkään päin Suomea.

– Iltapäivällä alkavat ilma ja tienpinnat kylmetä, ja aurinkoakin on luvattu. Aika hienoissa olosuhteissa siellä pitäisi päästä menemään. Malttia ja rauhallisuutta, ja turha kiire pois, Sillanpää evästi tapaninpäivän aamuna paluuliikenteeseen lähtijöitä.

Kokemäellä lastina rikkihappoa

Kokemäen onnettomuus tapahtui puoli kahdentoista aikaan, kun rikkihappoa kuljettaneen rekan perävaunu irtosi ja ajautui ojaan, kertoo päivystävä palomestari.

Kukaan ei loukkaantunut ja ajoneuvoyhdistelmän vetoauto pysyi pystyssä. Onnettomuudessa ei ollut muita osallisia.

Lastina oli 20 tonnia rikkihappoa, mutta vain pieni osa pääsi vuotamaan pois ja vuoto on pysäytetty, päivystävä palomestari kertoo.

Rikkihappoa pääsi peltomaahan ja ojaan. Saastunut maa-aines poistetaan.

Onnettomuuspaikka on Kokemäen Järilän ja Harjavallan Merstolan välillä. Kiertotie on järjestetty.

Pelastuslaitoksella ei ollut tietoa onnettomuuden syystä.

Lue lisää:

Auringonsäteet kutsuvat ulkoilemaan tapaninpäivänä – "Ei tiedä, milloin seuraavan kerran paistaa"