Lapissa joulu on sujunut rauhallisesti – vakavia henkilövahinkoja ei ole tiettävästi sattunut

Lapin pelastuslaitoksella oli jouluna kaikkiaan viitisenkymmentä hälytystehtävää.

pelastustoiminta
Autopalo Vartiokadulla 26.12.2018
Henkilöauto syttyi palamaan Rovaniemen Vartiokadulla tapaninpäivänä.Marjukka Talvitie / Yle

Lapissa joulua on vietetty rauhallisesti. Lapin pelastuslaitoksen ensitietojen mukaan vakavilta henkilövahingoilta on vältytty. Pelastuslaitoksella oli kaikkiaan puolen sataa hälytystehtävää eli tavanomaisen viikonlopun tapaan.

Sodankylässä paloi joulupäivänä omakotitalo ja Posiolla paloi autotalli tapaninpäivänä. Lapin pelastuslaitoksen valmiuspäällikön Ari Soppelan mukaan liekit löivät erillisen autotallirakennuksen katosta läpi, kun pelastuslaitos saapui paikalle. Pelastuslaitos purki kattorakenteita ja sammutti palon.

Kemissä pelastuslaitos hälytettiin joulun aikana sammuttamaan kaksi kertaa kyteviä palojätteitä Kankaantielle, jossa paloi omakotitalo maan tasalle ennen joulua.

Liikenneonnettomuuksia oli kaikkiaan kymmenen. Pelastuslaitoksen mukaan turvetyömailla Torniossa ja Kemijärvellä paloi joulun aikaan kaksi pyöräkuormaajaa.

Inarin Saariselällä pelastuslaitos kävi hakemassa pulkkamäestä laskijan, joka oli loukannut jalkansa.

Rattijuopot, kotihälytykset ja häiriökäyttäytyminen työllistivät poliisia

Poliisin mukaan jouluaatto sujui rauhallisissa merkeissä Meri-Lapissa, mutta jo joulupäivänä poliisin vanhat tutut olivat liikkeellä. Kemissä jäi joulupäivänä kiinni kaksi rattijuoppoa ja joulurauha säröili myös kemiläisessä yksityisasunnossa, jossa kaksi miestä pahoinpiteli toisiaan. Molemmat miehet saivat lieviä vammoja painitilanteessa.

Tunturi-Lapissa joulu sujui poliisin mukaan suhteellisen rauhallisesti, vaikka joulunviettäjiä olikin runsaasti. Tehtävät olivat lähinnä kotihälytyksiä, pahoinpitelyjä, ravintoloiden häiriökäyttäytymisiä sekä ulosajoja.

Kittilässä poliisi epäilee ulkomaalaista 37-vuotiasta miestä varkaudesta, näpistyksestä sekä ajoneuvorikkomuksesta. Poliisi sai joulupäivänä ilmoituksen maksamatta huoltoasemalla tankanneesta miehestä. Kun poliisi tavoitti miehen, selvisi, että hän oli varastanut rakennustyömaalta tarvikkeita ja autossa oli lisäksi väärät rekisterikilvet.