Liikennevalovika pimensi valoristeyksiä Turussa

Turun kaupungin alueella liikennevalovika sai useat risteykset vilkuttamaan keltaista torstaina aamulla.

Turku
Punainen liikennevalo
Yle

Turun seudun liikennekeskus varoittaa liikennevalojen viasta Turun kaupungin alueella.

Liikennekeskus kertoo, että noin viitisen liikennevaloristeystä on yhä epäkunnossa. Aamu kahdeksan aikaan torstaina liikennevalot vilkuttivat vielä keltaista Koulukatu-Rauhankatu, Aurakatu-Linnankatu, Satakunnantie-Pläkkikaupunginkatu, Itäinen Pitkäkatu- Lemminkäisenkatu ja Juhan Herttuan puistokatu-Kuljetuskatu -risteyksissä.

Enimmillään risteyksiä oli pimeänä kymmenkunta.

– Nyt joulun aikaan oli aattona kireä pakkanen ja kun ilma lauhtui, niin näitä valoja rikkoutuu ja ne jäävät vilkulle, Turun seudun liikennekeskuksen liikennekeskuspäivystäjä Pauliina Ryti sanoo.

Turun seudun liikennekeskuksen liikennekeskuspäivystäjä Pauliina Ryti kertoo, että liikenteelle viasta ei ole juurikaan haittaa.

– Kriittiset risteykset korjataan aina heti ja hiljaisemmat risteykset korjataan kun ehditään. Nyt joulun välipäivinä monella on vielä vapaata, joten aamuliikenne ei ole ollut niin vilkasta kuin yleensä arkipäivänä. Tästä ei ole kauheasti haittaa liikenteelle.

Liikennekeskus varoittaa kuitenkin, että tiet voivat olla liukkaita lauhtumisen seurauksena, jolloin risteyksissä kannattaa olla tarkkana.

Vikaa korjataan kiireellisyysjärjestyksessä aamupäivän aikana.