Poliisi esittää koulupojan murhasta epäiltyä vangittavaksi – käsittely huomenna perjantaina

Epäilty murha tapahtui Helsingin Arabianrannassa jouluaattoiltana.

henkirikokset
Muistokynttilöitä lumella.
Ihmiset sytyttivät kynttilöitä jouluaattona surmatun pojan muistoksi Bokvillanin mäellä Helsingin Arabianrannassa joulupäivän iltana.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Poliisi esittää vuonna 1982 syntynyttä miestä vangittavaksi epäiltynä alakouluikäisen pojan murhasta Helsingin Arabianrannassa jouluaattoiltana.

Epäilty mies ei Väestörekisterikeskuksen mukaan asunut osoitteessa, jossa henkirikos tapahtui. Miehellä on osoite Espoossa.

Epäilty rikosnimike on murha, ja miestä esitetään vangittavaksi todennäköisin syin.

– Rikosnimikkeen perusteena on erityisen raaka ja julma tekotapa, ja se, että rikoksen kohteena on ollut puolustuskyvytön lapsi, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth kommentoi Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Poliisi on ollut muilta osin vaitonainen tapauksesta eikä ole toistaiseksi kertonut epäillystä, uhrista tai muista olosuhteista sen enempää.

Omaisille on järjestetty kriisiapua, ja heidän kuulemisensa on vielä kesken.

Vangitsemisoikeudenkäynti on huomenna perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa. Poliisi on pyytänyt asian käsittelyä salaisena.

Lue lisää:

Poliisi yhä vaitonainen koulupojan surmasta Helsingissä – vangitsemisoikeudenkäynti todennäköisesti perjantaina

Alakouluikäisen pojan epäilty murha järkyttää Helsingin Arabianrannassa – "Tässäkö tämä meidän pieni lintukoto nyt sitten on?"