Vaasan kaupunki ja EPV Energia tekivät kiinteistökauppoja Vaskiluodossa

Kauppoja tehtiin Wärtsilän tulevan teknologiakeskittymän rakentamisen takia.

Lyhyet
Havainnekuva Wärtsilän Vaasan Vaskiluotoon rakennettavasta Smart Technology Hub -tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksesta.
Havainnekuva Wärtsilän Vaasan Vaskiluotoon rakennettavasta Smart Technology Hub -tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksesta.Wärtsilä

Vaasan kaupunki ja EPV Energia ovat tehneet kiinteistöjärjestelyitä Vaskiluodossa Wärtsilän uuden tuotantokeskuksen takia. Kaupunki ostaa EPV:ltä alueen, joka on olennainen osa Wärtsilän tulevaa teknologiakeskittymää.

Kiinteistöjärjestelyiden arvo on 3,5 miljoonaa euroa. Kaupunki luovuttaa puolentoista miljonaan euron arvosta vaihtomaata niin sanotun sokeritehtaan alueelta. Loput maksetaan rahana.

110 kV voimalinjan järjestelyn kustannukset ovat 4,1 miljoonaa euroa, josta kaupungin osuus on noin 3,8 miljoonaa euroa. Lisäksi muun alueinfrastruktuurin järjestelyiden kustannukset ovat arviolta 1,6 miljoonaa euroa, joka korvataan toteutuneiden kustannusten mukaisesti.

– EPV:n luovuttamalla alueella on runsaasti erilaista infrastruktuuria, kuten esimerkiksi putkia, johtoja, kaapeleita, rakennuksia ja rakennelmia sekä muita toimintoja, joiden siirtäminen on välttämätöntä EPV:n voimalaitostoiminnan jatkuvuuden ja Wärtsilän uuden keskuksen toteutuksen mahdollistamiseksi, sanoo Vaasan kaupungin teknisen toimen johtaja Markku Järvelä.