Domuksen tehtaille etsitään ostajaa pikaisesti – konkurssipesän hoitaja: "Kiinnostuneilta on saatu hyvin yhteydenottoja"

Konkurssin myötä yli 200 ihmistä irtisanottiin Loimaalla ja Kouvolassa.

konkurssi
Domuksen tehdas Korialla
Domuksen tehtaalla Kouvolan Korialla on valmistettu keittiö- ja kylpyhuonekalusteita.Juha Korhonen / Yle

Konkurssiin ajautuneen kalustevalmistaja Domuksen tehdastiloja kohtaan on osoitettu kiinnostusta, sanoo pesänhoitaja Hannu Ylönen.

Muun muassa ovia, ikkunoita ja kalusteita Loimaalla ja Kouvolassa Korialla valmistanut Domus Yhtiöt asetettiin konkurssiin viime viikolla Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Samalla kaikkiaan 229 työntekijää irtisanottiin.

Oikeus asetti konkurssipesän hoitajaksi asianajaja Hannu Ylösen. Hän sanoo aikovansa hoitaa konkurssipesän realisoinnin mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti.

Ylösen mukaan ensisijaisena tavoitteena on myydä tehtaat joko yhtenä tai kahtena toimivana kokonaisuutena. Tällaiset "kokonaisostajat" on tarkoitus selvittää varsin pikaisella aikataululla.

– Pesän toimesta on laadittu ja lähetetty infoesitteitä laajalle joukolle potentiaalisia ostajia. Kiinnostuneilta on saatu hyvin yhteydenottoja, Ylönen toteaa.

Pitkään talousvaikeuksissa olleen Domuksen velkojia ovat muun muassa Finnvera, työeläkeyhtiö Elo, Nordea ja OP-Yrityspankki. Esimerkiksi Elolla on saatavia yli 860 000 euron edestä.

Loimaan tehtaalla Domus valmisti ovia ja ikkunoita. Korialla puolestaan tehtiin keittiö- ja kylpyhuonekalusteita.