Hiihto- ja luistelukausi on päässyt vauhtiin – katso täältä, missä pääsee ladulle ja jäälle

Lunta on vielä vähänlaisesti, mutta jäitä on saatu hyvin käyttöön luistelijoiden iloksi.

Lyhyet
Hiihtäjä ladulla
YLE

Hiihto- ja luistelukausi on alkanut ympäri maakuntaa. Kouvolassa ja Kotkassa luistelukenttiä on avattu jo yli 20 paikassa.

Lumi on edelleen vähissä, joten Kouvolan alueella parhaassa hiihtokunnossa ovat tykkilumiladut Valkealassa ja Anjalassa.

– Latujen pohjat on ajettu valaistuilta hiihtoalueilta ja niissä voi melko hyvin hiihtää luisteluhiihtoa ja joillakin osin myös perinteistä, kertoo Kouvolan liikuntapaikkapäällikkö Kirke Roos.

Roosin mukaan Kouvola–Paaskoski–Valkeala-alueella ladut ovat suurelta osin melko hyvässä kunnossa.

– Hiihtoladuille tarvittaisiin vielä noin 5–10 senttimetriä lunta. Varsinkin metsäalueilla on paikkoja, joihin lunta ei ole vielä tarpeeksi satanut.

Kotkassa latuja on ajettu moottorikelkalla ja latuhöylällä Karhuvuoressa, lentokentän alueella, Mussalossa, Puistolassa ja Äijänvuorella.

Haminassa on hiihtokunnossa esimerkiksi reilun kilometrin pituinen tekolumilatu Ruissalossa sekä noin 5 kilometrin latu Tarmolassa ja Ruissalossa.

Käytössä olevat luistelukentät Kouvolassa ja Kotkassa:

Kouvola: Saviniemen, Ummeljoen, Tornionmäen, Kaunisnurmen, Vahteron, Sarkolan, Lehtomäen, Kuusankosken urheilupuiston, Voikkaan pallokentän, Kymintehtaan, Niinistön, Kukkuranmäen, Valkealan urheilukeskuksen, Jokelan, Lautaron ja Jaalan kentät.

Kotka: Urheilukeskuksen, Metsolan, Karhuvuoren urheilutalon, Ruonalan, Sunilan ja Mäntykankaan kentät.