1. yle.fi
  2. Uutiset

Turun ammattikorkeakoulun varainkeruukampanja päättyy vuodenvaihteessa – tavoitteesta jäätiin niukasti

Turun ammattikorkeakoulun varainkeruukampanja alkoi vuoden alussa ja päättyy nyt vuoden vaihteessa.

varainhankinta
Turun ammattikorkeakoulun Lemminkäisenkadun toimipiste
Turun ammattikorkeakoulun Lemminkäisenkadun toimipiste Heikki Rahkonen / Turku AMK

Turun ammattikorkeakoulun varainhankintakampanja päättyy vuoden loppuun mennessä.

Varainkeruu on sujunut ammattikorkeakoulun mukaan odotettua paremmin. Lahjoituksia on saatu noin 1,9 miljoonan euron edestä. Tavoite, kaksi miljoonaa euroa, ei siis aivan täyttynyt.

Lahjoitetuilla varoilla on tarkoitus tukea ammattikorkeakoulun toimintaa ja tavoitteita. Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila pitää kampanjaa onnistuneena.

– On ollut hienoa nähdä, miten aktiivisesti kumppanimme ovat lähteneet tukemaan varsinaissuomalaisen osaamisen kehittämistä tulevaisuudessa. Aktiivisten lahjoittajien ansiosta pystymme kehittämään oppimis- ja kehitysympäristöjämme entistä lähemmäs tulevaisuuden työelämän tarpeita, Taatila kuvailee.

Opetus- ja kulttuuriministeriölle Turun AMK raportoi varainkeruustaan heti vuoden vaihteen jälkeen. Valtio on luvannut ammattikorkeakouluille vastinrahaa varainkeruukampanjoiden tuloksien mukaan. Valtio on varannut vastinrahaa eri ammattikorkeakouluille 24 miljoonaa euroa.

Osaamisanti-nimellä kulkenut varainkeruukampanja alkoi vuoden alussa tammikuussa. Suurimman yksittäisen lahjoituksen on tehnyt Wihuri-konserni puolella miljoonalla eurollaan.

Lue seuraavaksi